Hirdetés

Új lakóval bővült a Veszprémi Állatkert. Az idei év Afrika - szavanna első újszülöttje a kis impala bébi.

Az elmúlt hetek hideg időjárása miatt országszerte befagytak a tavak. Azok a vízi madarak, amelyek nem költöztek el a hideg hónapokra, most nem találnak élelmet, ezért bemerészkednek a városokba. Veszprémben a Séd- völgyben az állatkert dolgozói vették észre a nagykócsagokat, szerdán reggel már 8 példány ücsörgött a vadaspark bejáratához közeli sziklán.

Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai miatt sokkos pánikba eshetnek a macskák és a kutyák - hívta fel a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület szerdai közleményében.

Három hónapos árva zászlósfarkú kolobusz kölyköt nevel Marokházi Katalin, a Veszprémi Állatkert gondozója, litéri otthonában. A kismajom augusztus végén született a vadasparkban. Két hónapos volt, amikor a mamája váratlanul elpusztult. A csöppséget azonnal Katalinra bízták, aki az állatkert profi pótmamája, tucatnyi vadállatot nevelt már fel a tigristől, a tevén át a zsiráfig.

Homoki tigriscápa érkezett szerdán a Nyíregyházi Állatpark Ócenáriumába.

Borisz és Léna, a két szibériai tigriskölyök két hónappal ezelőtt, május végén született a veszprémi állatkertben. A kicsik szépen gyarapodnak, már a kifutóra való kiszoktatásuk is elkezdődött. Első alkalommal szerdán reggel ismerkedtek a világgal...

Három tündéri hiúz kölyök a veszprémi vadaspark legújabb sztárja. A pöttyös, még pelyhes apróságok május 30-án születtek az európai fajmegmentési programban Veszprémben tartott értékes kárpáti hiúzpár kölykeiként. 

Tollas jövevénynek örülnek a veszprémi vadasparkban. A nagy fülesbagoly pár, másnéven uhu kiváló szülőnek biozonyul, ennek köszönhetően a még pihés fióka szépen cseperedik, aki néhány hónapos fióka kora ellenére csöppségnek semmiképp sem nevezhető... 

A Veszprémi Állatkert vörös vari tenyészpárja ismét szaporulattal örvendeztette meg az állatkertészeket. Pákó és Frutti a nemzetközi fajmegmentési program keretein belül érkezett Veszprémbe. Rendszeresen születnek utódaik, 2015-ben egy ikerpár jött a világra, május elején pedig egy hím vörös vari született, aki már most olyan ügyesen mozog a fák ágain, mint a felnőttek.

Hosszú évek után kistigrisek születtek a Veszprémi Állatkertben az állatkertészek legnagyobb örömére. A körülbelül103 napos vemhességet követően május végén két egészséges szibériai tigris látta meg a napvilágot Veszprémben. A fiatal nagymacskák jó egészségnek örvendenek, és bár az anyaállatnak az első kölykei, Kátya a kezdetektől fogva gondosan, nagy odafigyeléssel őrzi és neveli őket.