Hirdetés

Kistigrisek születtek a Veszprémi Állatkertben

2016. június 10., péntek 10:40 Írta:  Kategória: Állatbarát
Kistigrisek születtek a Veszprémi Állatkertben Veszprémi Állatkert

Hosszú évek után kistigrisek születtek a Veszprémi Állatkertben az állatkertészek legnagyobb örömére. A körülbelül103 napos vemhességet követően május végén két egészséges szibériai tigris látta meg a napvilágot Veszprémben. A fiatal nagymacskák jó egészségnek örvendenek, és bár az anyaállatnak az első kölykei, Kátya a kezdetektől fogva gondosan, nagy odafigyeléssel őrzi és neveli őket.

Az első orvosi vizsgálat során megállapításra került a nemük, a veszprémi tigris csapat egy nősténnyel, és egy hímmel bővült. A kölykök szeme csak a második héten nyílik ki, és kb. 3 hónapos korukig anyatejjel táplálkoznak. A közel két hetes csöppségek szépen cseperednek, a kisebb tigris 2,9 kg, a nagyobb pedig már több mint 3 kg-ot nyom.

Szása, az apaállat a Veszprémi Állatkert egyik legkedveltebb állata, hisz már érkezésekor, pár hetes korában belopta magát a látogatók szívébe. Az elmúlt években egy tekintélyes, több mint 200 kilós állattá cseperedett.

A kistigrisek a következő hetekben még nem láthatók a látogatók számára. Először a kifutóra való kiszoktatás idején láthatják őket a látogatók.