×

Megjegyzés

Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Simple Image Gallery Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Hirdetés

Tündéri tigriskölykök - Kifutójukkal ismerkednek az állatkert kedvencei

2016. augusztus 04., csütörtök 12:17 Írta:  Kategória: Állatbarát
Tündéri tigriskölykök - Kifutójukkal ismerkednek az állatkert kedvencei Veszprémi Állatkert

Borisz és Léna, a két szibériai tigriskölyök két hónappal ezelőtt, május végén született a veszprémi állatkertben. A kicsik szépen gyarapodnak, már a kifutóra való kiszoktatásuk is elkezdődött. Első alkalommal szerdán reggel ismerkedtek a világgal...

A vadaspark szibériai tigrisei, Kátya és Szása gondos szülőnek bizonyulnak. A kicsik legtöbb idejüket még a mama közelében töltik. Igaz már kóstolgatják a szilárd táplálékot, de fő eledelük még az anyatej. 

Az elmúlt hetekben sokat nőttek. Gondozóik ugyan még elbírják őket a kézi szállítókban, de babusgatni már nem célszerű a kicsit. Foguk és körmük is éles, így akaratlanul egy egyszerű játék is okozhatna gondot dédelgetés közben - tudtuk meg Marokházi Katalintól. 

Kati amolyan pótnagymamája a két kicsinek, ugyanis az apaállatot, Szását ő nevelte fel. Azt mondja, igazán büszke Szására. 

Borisz és Léna kiszoktatása az állatkert szakemberei szerint hosszabb folyamat - de a látogatók egyre gyakrabban láthatják majd őket a kifutón. 

 

 

Képgaléria

{gallery}6327{/gallery}