Hirdetés

Biztonságos légitársaságok, melyek minden tekintetben az utasokat szolgálják? Ha a légiközlekedésről van szó, akkor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a szakemberek kizárólag olyan járműveket engednek felszállni, melyeken valóban biztonságban érezhetjük magunkat. A nyaralást tervezgetve nem szívesen gondolunk a baleseti statisztikákra vagy a repülőgépflotta átlagéletkorára. Pedig többek között ezek azok a tényezők, amelyek befolyásolhatják a biztonságos földet érést.

A minőségi balatoni strandokat jelző Kék hullám zászlók odaítélésekor ezentúl a szolgáltatások színvonalát a korábbi három helyett ötfokozatú skálán értékelik – így döntött legutóbbi ülésén a Balatoni Szövetség.

Budapest mellett Veszprém, Fejér, Zala, Heves és Pest megyében is szigorú ellenőrzésekre számíthatnak a kereskedők. Veszprém megyében az autószerelők, alkatrész kereskedők lesznek fókuszban.

A hajózási szezon tavalyi kezdetéhez hasonlóan – amikor a teljesen felújított Siófok katamarán ünnepélyes felavatására került sor – ismét új hajót állít szolgálatba a Balatoni Hajózási Zrt.  hajóflotta megújítási programja keretében. A kizárólag saját forrásból újraépített Nemzeti Regatta nevű motorost 2017. április 14-én, nagypénteken bocsátja vízre a BAHART. Ezt megelőzően hétfőn elbúcsúzott a Balatontól és leúszott a Sió csatornán a Révfülöp vizibusz, amely viszont Budapestre  kerül a BKV Zrt. szolgálatába.

A várandósság időszakában a kismamák egyik legfőbb támogatójaként kísérik figyelemmel a babavárást, majd később a csecsemő és kisgyermek fejlődését: a védőnők nagyon fontos munkát végeznek. A szakemberek családokat segítő, áldozatos tevékenységét idén is szeretné elismerni a Magyar Védőnők Egyesülete, amely immáron hetedik alkalommal, ezúttal a Sudocrem támogatásával keresi az Év Védőnőjét.

A Semmelweis Egyetem vizsgálatot indított és annak lezárultáig felmentette a munkavégzés alól azt a szülész-nőgyógyászt, akiről egy nő állította a minap a közösségi portálon, hogy 160 ezer forintot kért tőle a császármetszésért. A rákos nőktől életmentő műtétekért 150 ezer forintot követelő veszprémi onkológus nőgyógyász ügyében viszont továbbra is titkolózik az etikai bizottság. Egyelőre a viszgálatot kezdeményezőket sem tájékoztatták a határozatról. 

Elindult a kormány internetes társadalmi konzultációja az iskolai kirándulásokra, a gyermekutaztatásra vonatkozó szabályok módosításáról - jelentette be az oktatásért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Hétfőn 11 órától országszerte, a veszélyes üzemek 1,5 kilométeres körzetében megszólalnak a szirénák. Minden hónap elején sor kerül hasonló szirénapróbára, viszont ezek közül csak évente kettő hangos. Ezúttal hangos szirénahangra kell készülni, két percig, majd kétszer fél percig. Veszprém megyében Várpalotán, Gógánfán, Ukkon, Berhidán, Pétfürdőn lesz sziréna próba. 

Idén 1,86 milliárd forintos vissza nem térítendő fejlesztési támogatásra pályázhat 44 balatoni település 48 strandja – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Négy katona esett el és 17 sebesült meg az elmúlt napban a kelet-ukrajnai harcok övezetében - hozta nyilvánosságra a TSZN hírtelevízió internetes honlapján pénteken a kijevi hadműveleti parancsnokságra hivatkozva.