Hirdetés

Megújulhatnak a balatoni strandok

2017. február 09., csütörtök 08:36 Írta:  Kategória: Belföld
Megújulhatnak a balatoni strandok Fotó: mmonline.hu

Idén 1,86 milliárd forintos vissza nem térítendő fejlesztési támogatásra pályázhat 44 balatoni település 48 strandja – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A felhívásra a százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő, fizetős strandok jelentkezhetnek, illetve a csak szabad stranddal rendelkező települések. Olyan beruházásokat támogatnak, amelyek hozzájárulnak a strandok bevételének növekedéséhez.

A pályázatot március közepén írják ki, a támogatás építkezés finanszírozására és eszközbeszerzésre használható fel, a fejlesztések első eredményei pedig júliusra várhatók.

A kormány tavaly júliusban a turizmusfejlesztési célra felhasználható európai uniós források összehangolásáról határozott. 2020-ig összesen 365,4 milliárd forint uniós és hazai forrásban részesülhet a Balaton, mint kiemelt üdülőkörzet. Ebből kifejezetten turisztikai fejlesztésekre 26, 7 milliárd forintot, gazdaságfejlesztésre 25,2 milliárd, vízminőség javításra 59,2 milliárd forintot fordítanak. A legtöbb forrást, mintegy 95,5 milliárd forintot a közlekedési feltételek javítására, útfelújításokra, útépítésekre adják.