Hirdetés

Elbúcsúzott a Balatontól a Révfülöp vizibusz

2017. március 13., hétfő 17:37 Írta:  Kategória: Belföld

A hajózási szezon tavalyi kezdetéhez hasonlóan – amikor a teljesen felújított Siófok katamarán ünnepélyes felavatására került sor – ismét új hajót állít szolgálatba a Balatoni Hajózási Zrt.  hajóflotta megújítási programja keretében. A kizárólag saját forrásból újraépített Nemzeti Regatta nevű motorost 2017. április 14-én, nagypénteken bocsátja vízre a BAHART. Ezt megelőzően hétfőn elbúcsúzott a Balatontól és leúszott a Sió csatornán a Révfülöp vizibusz, amely viszont Budapestre  kerül a BKV Zrt. szolgálatába.

A Balatoni Hajózási Zrt. újabb vízibuszát búcsúztatta és zsilipelte át a Sió csatornára a nem mindennapi látványos műszaki művelet során. Az 1963-ban, a Magyar Hajó- és Darugyár Váci Egységében gyártott, 3011-es típusú, Révfülöp nevet viselő vízibuszt a Budapesti Közlekedési Vállalat vásárolta meg a BAHART-tól. A hajó a Sió csatornán, majd a Dunán hajózva érkezik Budapestre, hogy felújítását követően a főváros víziközlekedését szolgálja a továbbiakban.

 „A Balatoni Hajózási Zrt. a flottafelújítás keretében kínálta eladásra, az utóbbi években már elsősorban tartalékhajó funkciót betöltő vízibuszát, a RÉVFÜLÖP motorost. A hajó 80 fő befogadására alkalmas, 26,5 m hosszú, legnagyobb szélessége 5,3 m. Több évtizedes szolgálata során elsősorban menetrendszerinti hajójáratként üzemelt a Balaton nyugati medencéjében. A hajó új tulajdonosával, a BKV-val idén kezdődtek meg azok a tárgyalások, melyek végül az adásvételt eredményezték. A kedvező időjárási és vízállási körülmények pedig lehetővé tették, hogy a hajó a Sió csatornán keresztül a Dunára kerülhessen. A Révfülöp vízibusz üzembiztonsági és műszaki szempontból is kifogástalan állapotban áll majd szolgálatba a fővárosban, ahol bekapcsolódva a közlekedési és turisztikai kínálatba, még hosszú éveken keresztül biztosíthat színvonalas hajózási lehetőséget az utasoknak.” - mondta el az eseményen Veigl Gábor a BAHART gazdasági és stratégiai vezérigazgató-helyettese.

 

A Balatoni Hajózási Zrt. a 2020-ig szóló stratégiájában foglaltaknak megfelelően, az idei évben kiemelt saját beruházások keretében folytatja hajóparkjának megújítását, modernizálását. A BAHART siófoki telephelyén gőzerővel zajlik a Kossuth komp teljeskörű megújítása, mely projektet a főidény kezdetéig fejez be a társaság, amikorra a forgalom növekedése már mindenképpen a 4 komp egyidejű üzemeltetését igényli a révátkeléshez. A társaság másik, szintén saját forrásokat felhasználó beruházása a korábbi Beatrix nevű hajón zajlik. A balatoni utazási igényeket lényegesen hatékonyabban, gazdaságosabban kielégítő, 180 férőhelyes teljesen átalakított, akadálymentes felső fedélzettel ellátott hajót nagypénteken bocsátja majd vízre a BAHART. Új nevet is kap a hajó, mely a társaság által tavaly megrendezett eseményhez, a Nemzeti Regattához – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiváljához kapcsolódik. A 2016. évi vitorlásversenyen komoly küzdelemben végül a házigazda település, Siófok város aratott győzelmet, így a BAHART felajánlásából a számos értékes nyeremény mellett arra is jogot szerzett, hogy a társaság 2017. április 14-én forgalomba álló új hajójának a nevét viselje az idei hajózási szezonban. Az új hajó neve ennek megfelelően az idei évben: „Nemzeti Regatta - 2016 Siófok” lesz.

A hajók felújításával párhuzamosan, további számos ügyfélbarát fejlesztéssel, újdonsággal készül a BAHART idén. Az utazóközönség igényeit felmérve 2017-ben megújította a hajózással kapcsolatos kedvezményrendszerét és a BAHART kártyák bevezetésével jelentősen szélesítette, bővítette a kedvezménnyel igénybe vehető szolgáltatások körét, a kedvezmények felhasználhatóságának időszakát, a kedvezményeket igénybe vevő utasok, felhasználók körét!

Az idei hajózási szezonra az utazóközönség szinte minden szegmensét érintően bővül a szolgáltatástartalom. A családosok és gyerekek körében minden bizonnyal az idei év kedvence a „Playmobil gyerekjegy” lesz. Már tavasztól kaphatók valamennyi személyhajójáratra (menetrendi, séta-, programhajóra egyaránt) azok a kombinált menetjegyek, melyek megvásárlásakor a gyerekek az adott hajós szolgáltatás menetjegyén kívül a népszerű gyártó játékfigurái közül is választhatnak. Az együttműködés jegyében pedig játszósarokkal egészül ki a Balatoni Hajózási Zrt. főidényi, szintén gyerekeknek szóló „Mastercard Varázshajó” programja.

A kulturális élményeket kedvelők minden bizonnyal örömmel fogadják majd az Operetthajót, mely hosszú évek kihagyása után tér vissza a Balatonra. A tavaly nagy sikerrel indított Mastercard Élményhajók is újra indulnak a siófoki kikötőből, másfél órás színpadi műsorral a fedélzeten. A párok, a fiatalok, a szerelmesek számára is több hajózási lehetőséget biztosít a társaság, lehet választani a romantikus naplemente túra, a borkóstolóval egybekötött sétahajózás vagy éppen az esti bulihajók közül.