Hirdetés

Biztonságos légitársaságok az utasok szolgálatában

2017. július 31., hétfő 08:16 Írta:  Kategória: Belföld

Biztonságos légitársaságok, melyek minden tekintetben az utasokat szolgálják? Ha a légiközlekedésről van szó, akkor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a szakemberek kizárólag olyan járműveket engednek felszállni, melyeken valóban biztonságban érezhetjük magunkat. A nyaralást tervezgetve nem szívesen gondolunk a baleseti statisztikákra vagy a repülőgépflotta átlagéletkorára. Pedig többek között ezek azok a tényezők, amelyek befolyásolhatják a biztonságos földet érést.

Az Airline Ratings legfrissebb rangsora arról nyújt tájékoztatást, hogy 2017-ben melyek a leginkább megbízható légitársaságok. A rangsorolási szempontok között a már említett gépek átlagéletkora és a baleseti statisztikák mellett olyan fontos tényezők is szerepelnek, mint az Európai Unió repülési fekete listája, vagy a IATA szabályoknak való megfelelés. Nézzük, mely társaságok feleltek meg leginkább a felállított követelményeknek!

Biztonságos légitársaságok: vezet a Qantas!

A statravel.hu információi szerint a biztonságos légitársaságok listájának tizedik helyén a Finnair szerepel, így ha az északi területeket vennénk célba, akkor járataikon jó helyen tudhatjuk magunkat. Az EVA Air, a luxusszínvonaláról ismert Etihad Airways és a Delta Airlines előtt az ázsiai Cathay Pacific szerepel, a rangsor következő helyét pedig a British Airways csípte meg.

A japán ANA előtt az Alaska Airlines kapott helyet, a dobogó első kettő neve pedig nem más, mint az Air New Zeland, valamint a veretlen Qantas, Ausztrália nemzeti légitársasága.

Népszerű a légiközlekedés!

Baleseti statisztikák és terrorveszély ide vagy oda, a tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy a repülős utazás soha nem volt ilyen népszerű, mint manapság. Néhány óra alatt kontinenseket szelhetünk át, és a legjobb reptereken már olyan extra szolgáltatásokat is igénybe vehetünk, mint például a tusoló használata. Természetesen a prémium lehetőségek sokszor a magasabb jegyárakkal társulnak, de ha 12-14 órás utazásról van szó, és az átszállása is órákat kell esetleg várni, akkor korántsem mindegy, mennyire érezzük jól magunkat a bőrünkben.

Hosszú hétvégék ősszel

Nem csak nyaralás alkalmával döntenek sokan a biztonságos légitársaságok mellett, hanem munkával kapcsolatos elfoglaltság, tanulás, külföldi munkavállalás, vagy hosszú hétvégék szervezése során is. Apropó, hosszú hétvégék!

Amint a tikkasztó nyári meleg alábbhagy, rendszerint megnő azok száma, akik kihasználják a hétvégék nyújtotta lehetőségeket, és egy-egy nappal megtoldva azt, igyekeznek felfedezni európai nagyvárosainkat. A turisztikai portáloknak és a rengeteg városleírásnak köszönhetően ma már gond nélkül összeállíthatjuk a felkeresésre váró látnivalókat, és nem jelenthet gondot, hogy kiválasszuk a leginkább megtekintésre érdemes helyszíneket.

Olcsó repülőjegy online

S ha már repülős utazásra adjuk a fejünket, akkor érdemes időben elintézni a jegyvásárlást. Miért fontos ez? Ma talán már senkinek nem jelent újdonságot, hogy minél korábban odafigyelünk erre, annál kedvezőbb áron juthatunk hozzá a repjegyhez. Megfontolandó az is, hogy érdemes-e a fapados légitársaságok kényelmetlenségeit választani a látszólag olcsóbb jegyekért, vagy körülnézzünk-e a hagyományos légitársaságok ajánlatai között. Könnyen lehet, hogy a különbség időponttól függetlenül nem is olyan nagy.

A repülős közlekedésre a biztonságos légitársaságoknál nem csak az utasokkal, de a géppel és irányítással kapcsolatban is rendkívül szigorú szabályozások vonatkoznak, így ma már egyértelműen állíthatjuk, hogy a légiközlekedés sokkal biztonságosabb, mint autópályán vagy közutakon megtenni több száz kilométert.