Hirdetés

Babaruha netről rendelve

2016. szeptember 28., szerda 15:07 Írta:  Kategória: Életmód

Az anyukák rengeteg mindenről tudnak különböző nézetet vallani, és rengeteg mindenen vitatkoznak a netes fórumokban is, de van valami, ami mindenkinek egyértelmű akinek gyereke van. Egy kisbabának nagyon sok ruha kell, és nagyon gyorsan kinövi azt, amit éppen hogy csak megvettük neki. Az utánpótlás gyakorlatilag folyamatosan szükséges ezen a téren.

Babát öltöztetni nagyon egyszerű, gondolhatná egy kívülálló. Ráadunk egy cuki rugdalózót, és elrugdalózik benne egész nap, hiszen a hátán netán hasán fekszik, gügyörészik és mosolyog.

Ennél távolabb semmi sem állhat a valóságtól, mivel egy csecsemő nagyon sok kalandot él át egy nap. Az étkezések után napi akár háromszor is át kell öltöztetni a csemetét, az egyéb baleseteket inkább ne is említsük. A pár hónaposnál nagyobb babák már aktívan ismerkednek a külvilággal, egy egyévesnek már ugyanúgy öntjük ki a cipőjéből a homokot a nap végén, mint játszóterező nagytestvérének.

Egy szülő így tehát napi sok alkalommal nyúl a ruháspolcra félkézzel, másik kezén a kisdeddel, hogy egy újabb és újabb nadrágot, pólót, bugyit vegyen elő.

Büszkék vagyunk rá, hogy csemeténk rettentő gyorsan nő, ám ez ruházati szempontból nem könnyíti meg a szülők helyzetét, mivel párhavonta új ruhatárat kap a kicsi.

Ami a vásárlásokat nem teszi túl könnyűvé egy kisgyerek mellett, az az időhiány. Egy “otthonülő” anyukának (vagy apukának) rengeteg a tennivalója. A kicsik pedig nem játszogatnak el, amíg betoljuk őket egy butikba. Megfigyelhető amúgy, hogy sok gyerek a plázák, bevásárlóközpontok nagy mennyiségű ingerét - fények, tömeg, hangos zene - igen rosszul bírja. És elég hangosan ki is tudja fejezni nemtetszését.

Megkönnyíti a vásárlást, ha online intézzük, például az OTTO webáruházban, ha van egy tíz percünk: ennyi szabadidőt sokkal könnyebben kiszakíthatunk magunknak baba mellett, mint két-három órát, ami közlekedéssel együtt a vásárláshoz szükséges.

Sokan javasolják, hogy mivel rengeteg ruha szükséges a babáknak és tipegőknek, örököljünk rokonoktól, ismerősöktől.

Remek megoldás, ám sokszor - főleg a már játszóterező korban levő gyerekeknél - elnyűttek a kapott ruhák. A kis örökmozgóknak sem a cipője, sem a nadrágja nem továbbadható, egy hónap alatt annyira leamortizálják a ruháikat, amire egy felnőttnek évtizedek kellenének.

Másrészt ki ne szeretné maga öltöztetni csemetéjét, a kisfiúknak vagány és mégis cuki, a kislányoknak királylányos darabokat választani. A babákat szép ruhácskákba öltöztetni az egyik legjobb része az anya- és apaságnak, és a családban is garantált lesz a siker.

Maga a kis jövevény ugyan még nem élvezi a ruhákat, de ha jó minőségű, természetes anyagú és bababarát kialakítású darabokban lehet, az neki is jót tesz. Mossuk ezeket lehetőleg bababarát mosószerekkel.

A háromévesek már nagyon örülnek egy szép ruhának, és megvannak a kedvenceik a ruhatárukból. Nagy segítség a reggeli öltözésnél, ha szívesen bújik bele az általa szeretett darabokba a kicsi.

A legfrissebb divat gyerekekre szabott változata remek szórakozás - a szülőknek -, bár valljuk be, minden praktikusságot nélkülöz.

Amire érdemes egy kis figyelmet fordítani, hogy a divat kedvéért se adjunk olyan holmikat a gyerekre, amik nem az ő testalkatára valók. Kínálnak szűk nyakú, felnőttes szabást utánozó pulóvereket például, ezek helyett a széles vagy gombos nyakú a praktikusabb. Ugyanígy a babáknak készített farmereket sem érdemes pár hónaposokra adni  - legfeljebb alkalmilag -, bármilyen cukik benne, nekik még puha, kellemes anyagok valók.

Kép forrása: www.otto.hu