Hirdetés

Sportmelltartó - hogy válasszunk jó darabot?

2016. október 28., péntek 22:02 Írta:  Kategória: Életmód

A női keblek nagyon előnyösek tudnak lenni igen sok élethelyzetben - hogy senki se gondoljon rosszra: egy kivágott estélyi is telt formákkal érvényesül igazán - ám a sportolásnál mindenképpen meg kell oldani, hogy stabilan tartsa őket a ruházat.

Ennek az oka nemcsak esztétikai, hanem legalább annyira egészségügyi is: futáskor például lendületesen mozognak a mellek, ami nagyon fájdalmas tud lenni egy idő után. Nagyon fontos, hogy megfelelő alátámasztást kapjanak, és a sportolás ne járjon fájdalommal. Egy rossz aláöltözet intenzív mozgás közben legalább olyan kellemetlen lehet, mint egy hosszú túrán egy rossz bakancs.

Ennyi negatívum felsorolása után lássuk a megoldást. Legkevésbé sem kell a fentieket elszenvednie a hölgyeknek, vagy megfosztani magukat a sportolástól, mivel a sportmelltartók pont ezt a problémát küszöbölik ki. Nem a vizuális hatás a lényegük ebben az esetben, vagyis a keblek kiemelése, hanem elsődlegesen a megfelelő, stabil tartás.

A Lascana.hu oldalain nem csak esztétikus, de megfelelő tartást adó sportmelltartókat találhatunk.

Ne feledjük, télen is szükségünk lesz sportmelltartóra még több réteg sportöltözék alá is, hiszen nemcsak az a fontos, hogy a külső szemlélőnek “rendezett” látványt nyújtsunk mondjuk futás vagy kerékpározás közben.

Nem lehetetlen - mint ennél a típusú ruhadarabnál általában előfordulhat -, hogy több darabot is ki kell próbálnunk, mielőtt megtalálnánk az igazit. Ha online rendelünk, akkor sincs ennek akadálya, mivel a jobb webáruházaknál alapvető szolgáltatás, hogy a megrendelt terméket kicserélhetjük, vagy az árukat visszakaphatjuk.

Webáruházból könnyedén rendelhetünk már ismert márkát, vagy felpróbálhatjuk üzletben az adott fazont, és neten kedvezőbb áron megvehetjük - így kiküszöbölhetők a bökkenők.

 

Csakúgy, mint a hagyományos melltartóknál, itt is alapvető fontosságú, hogy a megfelelő fazont és méretet válasszuk ki. Ne vegyünk olyan darabot, ami bárhol bevág vagy szorít. Emellett van pár jellemző, amit érdemes szem előtt tartanunk.

Amit már ránézésre is meg lehet állapítani, hogy kellően széles-e a pánt. A terhelés akkor oszlik el megfelelően, ha elég széles a melltartó pántja, vagy esetleg olyan kialakítású a melltartó, mint egy rövid top. A klasszikus és a keresztpánt igazából már csak esztétikai kérdés, jelentősége hordhatóság szempontjából nincs.

A sportmelltartókat erősség szempontjából osztályozzák. Már a kis méretűeknek is érdemes hordani ilyen ruhadarabot, a D kosarat viselőknek pedig extra erős tartás javasolt.

 

A legfontosabb a sportmelltartó esetén két dolog, amit nem a legkönnyebb összehozni: a megfelelő tartás - vagyis akadályozza meg a rázkódást -, ugyanakkor legyen kényelmes. Ami azt jelenti, legyen kellően szűk, ámde túlságosan ne legyen az a melltartó.

 

Az úgynevezett technikai anyagból készült melltartók jobban átengedik a levegőt, kényelmesebbek, mint a pamutmelltartók.

 

Ha pedig kevésbé izzadunk bennük, némileg ritkábban kell mosni ezt az alsóneműt, ami kíméli az anyagot.

Télen kényelmesebb az a megoldás, amit a profik ajánlanak, elsősorban nagyobb keblűeknek: a melltartó fölé vegyünk fel egy topot is, így még jobban csökken a rázkódás.

 

Egy sportmelltartó általában fél-egy évig hordható, azaz az élettartama elvileg elég rövid. Az igazán jó minőségűek jótékony hatása a tapasztalatok szerint évekig is élvezhető.

Egy utolsó tipp: esztétikusabb lesz addig is, amíg viseljük, ha nem fehéret választunk, hanem színeset, esetleg feketét.