Hirdetés

Fürdőszobai hősugárzó, hogy télen senki se fázzon

2016. november 29., kedd 07:44 Írta:  Kategória: Életmód

A téli fűtéssel sokaknak meggyűlik a baja, de szerencsére már elég olcsón lehet kapni fürdőszobai hősugárzó készüléket, amellyel nagyon gyorsan a kívánt hőfokot lehet elérni a kisebb helyiségekben.

Ne tévesszen meg senkit a fürdőszobai hősugárzó név, ez nem azt jelenti, hogy ezeket a kis eszközöket csak és kizárólag a fürdőszobában vagy a mellékhelyiségekben lehet használni, hiszen nagyon sokan választják ezt irodákba, konyhába, hálószobába, vagy éppen a gyerekszobába – abba a helyiségbe, ahol éppen nem érzi elégnek a központi fűtést, és szeretne egy kissé rásegíteni ezzel a kényelemre.

Nézzük, hogy hogyan is működik ez a berendezés, mennyi helyet foglal, mi a praktikussága. A fürdőszobai hősugárzó szakszerű használatáról a bestbyte.hu munkatársaitól hallottunk.

Mikor van szükség a fürdőszobai hősugárzó berendezésre?

Sok olyan otthon van, ahol nem bizonyul elégnek a fűtés. A panelekben, vagy társasházakban sokszor az az érzés, hogy a központi fűtés nem bizonyul elégnek, vagy pedig az ablakok nem záródnak eléggé, így sokszor egy nagyon hideg téli napon egyszerűen szükség van valamilyen kiegészítő berendezésre. A kertes házaknál olyan is előfordul, hogy csak este jutunk oda, hogy bekapcsoljuk a fűtést, vagy hogy betüzeljünk, de nap közben a konyhában vagy a gyerekszobában alkalmazhatunk valamilyen kisebb hősugárzót.

Nem muszáj mindig a téli, nagyon hidegre gondolnunk a használat szempontjából, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek az eszközök inkább jobban jönnek ősszel és tavasszal, amikor még nem indították be a központi fűtést, vagy úgy érezzük, hogy még spórolnánk egy kicsit a fűtéssel, de mégis fázunk már esténként egy kicsit, akkor tökéletesek ezek. A fürdőszobai hősugárzó mint egy kiegészítő eleme lehet az otthonnak, ami mindig tettre kész, és bármikor, szinte pillanatok alatt kellemes meleget képes varázsolni.

Sokan vannak, akik feleslegesnek érzik a fürdőszobát is melegíteni, hiszen alig használják, mert például egész nap a munkában, iskolában vannak, este pedig csak a tisztálkodási időben tartózkodnak a helyiségben, számukra is tökéletes a fürdőszobai hősugárzó, ami képes 10 perc alatt meleggé tenni ezt a helyet, hogy ne kelljen vacogva menni a kádba. Sok egyetemistával is találkoztunk már, akik a fürdőszobai hősugárzó iránt érdeklődtek, mondván, hogy nagyon drága a fűtés, és ezzel tudnának egy kissé spórolni még az enyhébb időszakokban.

Fürdőszobai hősugárzó típusok

Többféle fürdőszobai hősugárzó is létezik a piacon, ennek oka pedig, hogy tényleg nagy az érdeklődés felé, ami azt jelenti, hogy szükség is van rá. Létezik kerámiabetétes hősugárzó, amit a falra lehet felszerelni, de akár az asztalra téve is jól működik. Ez egy légkondicionáló berendezésre hasonlít leginkább, de több opciót is lehet választani a meleg levegő fújását tekintve. A másik ismert és sokszor választott típus az inox rácsos fürdőszobai hősugárzó, ami 3 fokozattal tud működni, és 5-35 ̊C levegő fújására képes.

Ezt főleg azért szeretik, mert elég csendes a működése. Szintén falra szerelhető vagy asztalra helyezhető fürdőszobai hősugárzó a termosztátos is, amely nagyon hasonló az elsőként említetthez, nagy előnye pedig, hogy kikapcsol, ha túlmelegedést észlel. A legismertebb fürdőszobai hősugárzó legkisebb változata a padlóra vagy bármilyen asztalra, polcra tehető kis ventilátor, ami 3 teljesítményfokozattal működik és ez a legolcsóbb.

A fürdőszobai hősugárzók mindegyikének az előnye a praktikusság, hogy szinte bárhová elhelyezhetőek, látványban sem zavarnak senkit, de biztosítják a meleget, hogy senki ne fázzon egyik évszakban sem.