Hirdetés

Lakásfelújítás személyi kölcsönből

2017. március 30., csütörtök 17:18 Írta:  Kategória: Életmód

Mire költjük a személyi kölcsönt?

A személyi kölcsönt mindenki más és más okból kifolyólag veszi igénybe, de vajon hányan tudják azt, hogy mire jó ez a kölcsön fajta? Kölcsönt általában akkor igényelnünk, ha átmeneti fizetési gondunk támad, és sürgősen megoldást kell találnunk a problémára.

Ezt tesszük minden olyan esetben is, amikor túlságosan hosszú időbe telne minden hónapban félretennünk valamekkora pénzösszeget annak érdekében, hogy végül sikerüljön összegyűjteni azt a nagyobb összeget. Az életvitelhez fontos dolgok esetén szoktunk általában ehhez a kölcsönformához folyamodni.

A személyi kölcsön egészségünk esetén is fontos lehet

Sokan küzdenek egészségügyi problémákkal, de ha csak egy alapvető problémát veszünk alapul, már akkor megérthetjük, hogy miért is jó a személyi kölcsön. Az idősebb korosztály egyik legnagyobb nyűgje a fogsor készíttetés. manapság már nem a legolcsóbb egészségügyi szolgáltatások közé tartozik a fogsor készítése. Többféle megoldás is létezik, de legtöbben a korona és hidak helyett az implantátum mellett döntenének.

Az ilyen implantátumok darabonként körülbelül 100 000 Forinttól kezdődnek. Ha már jó pár fog, pótlásra szorul, akkor bizony előfordulhat, hogy akár 500 000 – 1 000 000 FT közötti összegre is szükségünk lehet. Ilyen helyzetekben egy jó személyi kölcsön megoldást kínálhat. Természetesen sokszor nem várt egészségügyi kiadások is jelentkezhetnek életünkben, ilyenkor is érdemes a bankokhoz fordulni segítségért.

Itt a tavasz a lakásfelújítások ideje

A lakások felújítása sokak számára okoz problémát, hiszen hirtelen egy nagy összegre van szükség ahhoz, hogy minden olyan dolgot felújítsunk a lakásban, amely tényleg szükségszerű. A személyi kölcsönök között számtalan olyan konstrukcióval találkozhatunk, amely ebben az esetben tökéletes megoldást biztosít. A lakások felújítása előtt érdemes egy előkalkulációt készíteni és ennek ismeretében felkeresni az oney.hu oldalt ahol azonnal láthatjuk, hogy mely kölcsönök között válogathatunk. A kalkulátor segítséget fog nyújtani abban, hogy a legkedvezőbb megoldást válasszuk ki.

A lakásfelújításoknál sokszor a ház szigetelés vagy a nyílászárók cseréje az, ami nagyobb volumenű beruházásnak számít egy-egy család életében. Viszont azoknak sem szabad emellett a lehetőség mellett elszaladniuk, akik társasházban élnek, hiszen erre is van számtalan megoldás és talán érdemes is élni vele. Itt a tavasz véget ért a hűvös és havas időjárás, elkezdődhetnek akár a társasházak felújítási munkálatai is.

Nagyon sokszor a nyílászáró cserékkel és a szigetelésekkel sokat lehet spórolni. Nem lesz akkor fűtésköltség már ezen a télen, ha időben felveszik a kölcsönt és megkezdik még a tavaszi jó időben a hosszadalmas felújítási munkálatokat.

A felújítás végeztével mind a családi házak, mind pedig a társasházi lakások sokkal takarékosabban tudják a lakókat kiszolgálni a fűtés terén. Havi szinten akár több ezer forintot is meg lehet spórolni egy megfelelő szigeteléssel és az új nyílászárókkal. A hitelkalkulátor segít abban, hogy előre kalkuláljunk a havi kiadásokkal, hiszen pontosan megmutatja majd a havi törlesztőrészletet.

Vannak olyan dolgok is, amelyekre nem érdemes felvenni a személyi kölcsönt

Ilyen lehet például az élelmiszer vásárlása, a különféle elektronikai termékek és a többi olyan dolog, ami nagyon gyorsan elveszti az értékét. Ezek esetében érdemesebb inkább összespórolni, félretenni a szükséges összeget.

Ha olyan dolgot szeretnénk vásárolni, amely már túlmegy minden határon és a hétköznapi életünkben sem sokszor élünk a megvásárlás lehetőségével, akkor inkább ne vegyük fel rá a személyi kölcsönt se. Az utazások esetében is érdemes átgondolni, hogy egy flancos külföldi út miatt veszünk-e fel kölcsönt, vagy inkább önerőből a Balaton mellett döntünk.