Hirdetés

Használt BMW-k németből és Hollandiából miért éri meg?

2017. április 04., kedd 18:31 Írta:  Kategória: Életmód

Aki szereti a BMW-ket annak igazi aranybánya lehet a külföldi használtautó piac. Nemcsak hogy hazai viszonylatokban is jó áron juthatunk egy BMW-hez, de alapvetően komolyabb felszereltséggel rendelkező járművekhez is hozzájuthatunk.

Hol találhatunk használt BMW-t?

A használtautók piacának legnagyobb kihívása, hogy megtaláljuk azokat a gyöngyszemeket, amelyekkel valóban érdemes foglalkozni. Egy használt BMW esetén valószínűleg komoly verseny alakulhat ki egy érdekesebb modell piacra kerülésekor, így érdemes résen lenni.

Nem szabad ugyanakkor elhamarkodni a vásárlást sem. Mielőtt belevágunk a dologba érdemes tisztában lenni néhány műszaki jellemzővel és körülménnyel. Ez egy külföldi autó vásárlása esetén nem is annyira egyszerű, hiszen általában nem is tudjuk alaposan szemügyre venni a járművet.

A tulajdonos elmondása alapján azonban következtethetünk a kocsi állapotára. Összegyűjtöttünk néhány szempontot, amely segít ebben.

Kilométeróra állás

A személyes szemrevételezés előtt az egyik legtöbbet eláruló adat, amit közvetlenül elérhetünk a kilométeróra állás. Ebből sejthetjük azt, mennyire volt leharcolva az autó. Ha a BMW a korához képest sokat ment, akkor számíthatunk arra, hogy a rendszeres szerviz elhalasztása további gondokat okozhat.

A kilométeróra azonban manipulálható, főként régebbi modellek esetén. Így teljes mértékben ne hagyatkozzunk erre az adatra. Szép dolog feltételezni, hogy egy számunkra idegen személy valóban tisztességesen jár el, de nem feltétlenül kifizetődő.

Felszereltség

Amin nagyot foghatunk, az az autó felszereltsége. Amíg egy új autó vásárlása során minden extra súlyosan terheli a zsebeinket, addig egy használt autó esetén ez gyakorlatilag leértékelődik. Pontosabban az ára lecsökken az olyan extráknak, amelyek már nem járnak plusz munkával. A tulajdonosok sok esetben inkább odaadják pluszba ezeket, mint hogy bajlódjanak a kiszerelésével.

 

Sérülések, karbantartás

Próbáljunk minél több információt szerezni a használt járműről. Tudjuk meg mikor volt utoljára szervizelve, volt e valamilyen sérülése, esetleg balesetet szenvedett-e.  Próbáljunk információt szerezni arról is, hogy a rendszeres felülvizsgálatok megtörténtek-e, illetve ha igen, akkor azt márkaszerviz végezte-e?

Miért éri meg?

Talán kicsit nehézkesnek tűnik egy használt BMW beszerzése, azonban ha kellően körültekintőek vagyunk, igazi autócsodák közül választhatunk. Mivel a BMW kultúrája nagyobb Németországban, mint hazánkban, így olyan modelleket is találhatunk, amit itthon nehezen. Érdemes hát ismerkedni ezekkel a területekkel, amit a CarsOnTheWeb weboldalán el is kezdhetünk.