Mézes sör az ünnepi asztalok koronája

2015. december 16., szerda 16:32 Írta:  Kategória: Gasztró
Mézes sör az ünnepi asztalok koronája Csíki Sör

Igazi ínyencséggel állt elő az ünnepekre a Csíki Sör gyártója, a csíkszentsimoni kézműves sörüzem. A népszerű Csíki Sört ezúttal magasabb alkoholtartalommal állították elő és igazi havasi mézzel ízesítették. A limitált Csíki Mézes Sör a héten a magyarországi partnerhez is megérkezett.

„A nedű egyedisége, hogy egy tartályba (10 000 liter) 1200 kilogramm mézet főztünk be. Így jött létre egy erős cukortartalmú must, melyből 35-36 napos nevelés után 10%-os alkoholtartalmú ünnepi sör születik. A méz 100%-ban székely havasi méz, mely Udvarhelyszékről, Szász Illés korondi méztermelő portájáról származik” — írja az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörüzem a Facebookon.

A gyártó információi szerint ez a termék sem pasztörizált. Igazi kézműves sör. Vízen, sörárpán és komlón kívül csak mézet tartalmaz. Különlegessége, hogy alkoholtartalma eléri a 9 százalékot. A palackot egyedi arany-kék cimkével látták el.

A Csíki Mézes Sör igazi különlegesség, a komló és a méz páratlan ízharmóniájával. Az üzem csak néhány ezer palackot gyártott belőle az ünnepekre, így csak néhány partner üzletbe jutott. Magyarországon elsőként a veszprémi várban található Szeresd a Magyart Információs Pont és Vásár székely védjegyes termékeket felsorakoztató polcaira került.