Nemzeti színű fagyit kínál EB idején a balatoni cukrászda

2016. június 13., hétfő 09:34 Írta:  Online Balaton Kategória: Gasztró
Nemzeti színű fagyit kínál EB idején a balatoni cukrászda Facebook

Foci EB-s szurkolói fagyival rukkolt elő a Balaton fagyiját is áruló balatonmáriafürdői cukrászda. A magyar csapatért szurkolók gyömbéres limonádéval hangolódhatnak a meccsekre – adta hírül az Online Balaton.

Egy kis eper, egy kis citrom, egy marcipán focilabda, na meg persze a három nemzeti szín. Így néz ki az EB fagyi, amit Balatonmáriafürdőn lehet kapni, abban a fagyizóban, ahol a Balaton fagyiját is elsőként kezdték árulni.

Pálfi Attila ötletgazda, állítása szerint ezt a fagylaltot már tavaly elkészítették, de mivel a magyar labdarúgó-válogatott kijutott a franciaországi EB-re, úgy döntöttek, az ő tiszteletükre készítenek egy nemzeti színű fagylaltot is.

A fagyizóban azonban nemcsak a színekre mentek rá, az ízek is éppoly fontosak számukra. A magyar trikolór a következő ízekből áll össze: eper – citrom, vagyis gyömbéres limonádé – lime.

A szurkolói fagyi ötletgazdája egy fogadalmat is tett: mivel a nyári focitornán az osztrák válogatott ellen is játszanak a magyarok és sok osztrák vendég nyaral a Balatonon, egy magyar siker esetén kárpótlásul plusz egy gombócot kaphatnak a “sógorok” a fagyizóban.