A legjobb balatoni vörösborokat mutatják be Csopakon

2016. november 17., csütörtök 09:40 Írta:  kamaraonline.hu Kategória: Gasztró
A legjobb balatoni vörösborokat mutatják be Csopakon Facebook

Tizenkét Észak-Balaton parti borász közel 30 féle vörösbora mutatkozik be december 3-án a csopaki Jásdi Borteraszon, a Vörös Balaton kóstolón.

A Balaton partja hagyományosan a fehérborairól híres, a tó körüli borvidékek pincészetei jobbnál-jobb rizlingeket, chardonnayt vagy éppen szürkebarátot készítenek. Azonban a balatoni vörösöket is egyre inkább elismeri mind a szakma, mind a borkedvelő nagyközönség.

A csopaki Jásdi Pincészet éppen erre kívánja ráirányítani a figyelmet, ezért rendezik meg idén már második alkalommal a Vörös Balaton sétáló kóstolót, melyen 12 észak-balatoni borász mutatja be személyesen összesen közel 30 tételét. Balatonfüred-Csopak, Badacsony, illetve a Balaton-felvidéki borvidék egyaránt képviselteti magát az eseményen.

A kóstolón résztvevő pincék: Figula Pincészet, Guden Birtok, Homola Pincészet, Jásdi Pince, Káli Kövek, Liszkay Pincészet, Pálffy Pincészet, Petrányi Pincészet, Szent Donát Birtok, 2 HA, Villa Tolnay, Von Beöthy.

„A hazai borisszák zöme még mindig úgy véli, hogy a Balaton partja valójában csakis fehérborok termelésére alkalmas. Úgy gondoltuk, eljött az ideje, hogy bebizonyítsuk nekik és a kereskedőknek is, hogy a legszebb, legösszetettebb vörösök is mifelénk teremnek” – fogalmazott Jásdi István főszervező.

A rendezvény résztvevői a Kóstolom mobilalkalmazás segítségével néhány kattintással értékelhetik a kóstolt borokat, illetve jegyzeteket is készíthetnek, valamint megoszthatják élményeiket a közösségi médiumokon. A bármilyen mobileszközzel, a www.kostolom.hu címen elérhető, idén nyár végén debütált applikációt már több mint tízezren használták eddig.  Az alkalmazás célja, hogy a borturizmust serkentse, összekötve a borvidékek szolgáltatóit a fogyasztókkal. A platformon már több mint 700 borász, szállás- és vendéglátóhely érhető el, illetve több mint 1500 magyar borról olvashatók információk.