Karácsony előtt a legkeresettebb hal továbbra is a ponty, a halászlé nélkülözhetetlen alapanyaga, de a fogyasztók egyre nagyobb mennyiségben keresik a konyhakész, irdalt, szálka nélküli halfiléket, afrikai harcsaszeleteket - tájékoztatta a Magyar Haltermelők és Halászati Vízterület-hasznosítók Szövetségének (Mahal) elnöke az MTI-t.

Igazi ínyencséggel állt elő az ünnepekre a Csíki Sör gyártója, a csíkszentsimoni kézműves sörüzem. A népszerű Csíki Sört ezúttal magasabb alkoholtartalommal állították elő és igazi havasi mézzel ízesítették. A limitált Csíki Mézes Sör a héten a magyarországi partnerhez is megérkezett.

A megszokott mézeskalácsból egy kis plusz munkával könnyen finom, krémmel töltött süteményt készíthetünk. A siker garantált. Mi kipróbáltuk.

Imádjuk a csokit és imádjuk a bort is. Télen épp a nagy vörösborokat. Időnként jóféle csokit is eszegetünk a vörösborhoz. De miért nem jutott még senkinek eszébe kombinálni a kettőt? Dehogynem jutott!

Egyhangú döntést követően hungarikummá minősítette a kürtöskalácsot a Hungarikum Bizottság csütörtökön – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

12 balatoni borászt és azok legjobb vörösborait hozzák most egy fedél alá december 5-én Csopakon, hogy minden kétséget eloszlatva bemutassák, hogy állunk vörösbor fronton a Balatonon.

A balatonfőkajári Feind Borház shiraz rozé bora érte el a legjobb eredményt a 10. Magyarországi Újborversenyen, amelynek díjait szombaton adják át Budapesten, a Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon.

Két balatoni borász, Jásdi István a Csopaki borvidék- és Borbély Tamás a Badacsonyi borvidék képviselője is jelölt a Magyar Bor Akadémia 2015-ös jubileumi megmérettetésén. 

A Vénusz Lángos Voks tavalyi balatoni különdíjasát senki nem tudta letaszítani idén sem a trónról. 2015-ben ugyanis ismételten a Siófoki Palacsintázó lett a „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója”, melynek csapata továbbra is a Tihanyi Piac Placcon süti az immár kétszeres díjnyertes, kelt tésztás finomságot.

A fövenyesi Kalóz nevű strandbisztró Harcsa és Krumpli étele nyerte el az idén először kiosztott év strandétele díjat - közölte Kardos Gábor, a balatoni büfékultúra és a kínálat megújítását célzó versenyt elindító Balatoni Kör elnöke az MTI-vel.