Kilónként százezer euróba, vagyis több mint harminc millió forintba kerül az arannyal dúsított kaviár, amelyet egy albínó tokhalféle ikrájából készít egy salzburgi halkereskedő.

A tésztát kifőzzük, közben a szalonnát felkockázzuk és kisütjük. 

A sonkacsülköt alaposan megmossuk (esetleg este beáztatjuk és éjszakára állni hagyjuk). 

A dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet számára a január sem tartogat sok pihenést: elkezdték a szőlők metszését, a balatonlellei új vinotéka környezettudatos fejlesztését és a friss borok összeállítását is.

Télen is színes és változatos kínálattal tudta meglepni a fővárosi közönséget a Balaton, amire korábban nem volt példa. A Balatoni Kör és partnerei összefogásából megszületett téli Balaton-kóstolót és első régiós adventi vásárt december 14-én tartották a városligeti műjégpályán. Jégbe fagyasztott óriás Balaton, tókerülő vetélkedők, fakutyával érkező vízimentő-Mikulás tették színesebbé a megszokott karácsonyi vásárok jelképeit megújító, balatonivá varázsoló rendezvényt. Ezzel a karácsonyi ajándékkal lepte meg a Balaton régió a fővárost.

Az Országkóstoló sorozat keretében megjelent a Pezsgő- és aszúkiválóságok könyve, amely a két kategória legjobb hazai tételeit mutatja be részletesen magyar és angol nyelven.

A hideg idő beálltával egyre több a torokfájás, a köhögős óvodás gyerek. Ha nem akarjuk folyton gyógyszerrel tömni csemeténket, és még egy kis nassolnivalóval is megjutalmaznánk, készítsünk otthon finom mézes gyógynyalókát.

A sztárséfek londoni éttermeit túl drágának tartja és néhányukat a legrosszabbak közé sorolja egy brit étteremkalauz, amely szerint a hírességek inkább az étteremláncaik terjeszkedésével, mintsem az ételek minőségével vannak elfoglalva.

Erdős Hanna mestercukrász a festést javítja tragantból (a cukrászipar egyik legrégibb eredetű díszítőanyaga) készült kétszemélyes herendi készletének egyik darabján tiszaföldvári otthonában 2014. december 3-án.

Száz pincészet 72 borát vonultatták fel a hétvégén, az 5. alkalommal megrendezett bormustrán, Keszthelyen, a Balaton Színházban. A 100 Hungarikum Bormustra a tradicionális magyar és hazai nemesítésű szőlőfajták, valamint a belőlük készített ízletes, minőségi magyar borok szakmai fóruma. A rendezvényen tisztelegtek Keszthely város díszpolgára, a kiemelkedő szőlőnemesítő, dr. Bakonyi Károly emléke előtt.