Kilenc európai ország szakmai képviselőinek döntése alapján, Európai Díjat kapott a balatonszemesi Kistücsök Étterem és a balatonlellei Konyári család pincészete - írja a Borászportál.

Kóstolókkal, ételbemutatókkal és nemzetközi hírű séfek specialitásaival mutatkozik be a francia gasztronómia november 13. és 20. között a főváros több helyszínén a Francia ízek rendezvénysorozat keretében.

Így készül a Pozsonyi Kifli - A Nemzeti Konyha felvétele.

A világ egyik legrangosabb nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításán, a párizsi SIAL (Salon International de l'Agroalimentaire) szakkiállításon ismét bemutatkozik Magyarország élelmiszeripara: a Magyar Turizmus (MT) Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága összesen 259 négyzetméternyi területen, 28 kiállító termékeivel jelenik meg Párizsban október 19. és 23. között - írta az MT Zrt. hírlevelében.

Az október 23-i nemzeti ünnepet követően kerül a boltokba a legendás Puskás Ferencről elnevezett Puskás-sör.

A Távoli Galaxist választották az Év kedvenc kézműves sörének, az Év sörfőzdéje díjjal pedig a zip's brewhouse-t jutalmazták a csütörtökön Budapesten megtartott díjátadón.

A Vénusz Lángos Voks verseny balatoni különdíjának nyertese idén a Siófoki Palacsintázó lett, akik a siófoki üzleten kívül a Tihanyi Piac Placcon is várják a lángos-rajongókat. A megtisztelő cím mellett a lángosos 500 liter Vénusz napraforgó-étolaj nyereményben is részesült.

Idén negyedik alkalommal rendezik meg az Édes Napok fesztivált a Budai Várban szeptember 19-21 között. A három napon át tartó rendezvény minőségi és különleges ízű csokoládékkal, süteményekkel, fagylaltokkal várja az érdeklődőket, emellett egy egyedi Fashion Show-t is láthatnak a látogatók. A csokoládé eredetéről és az idei trendekről Füleky György, főszervezőt kérdeztük.

A belga konyha különlegességei mellett a nemzetközi gasztronómia finomságaival is megismerkedhetnek az érdeklődők azon a gasztronómiai fesztiválon, amelyre világ tíz nagyvárosának és kistérségének képviselőit is meghívták Brüsszelbe, hogy bemutathassák szűkebb hazájuk legjellegzetesebb ételeit.

A halfajok közti népszerűségi verseny egyértelmű nyertese a ponty – ezt kedvelik leginkább a magyarok. A halfogyasztási szokásainkról készített felmérés szerint a honiak 66%-a hipermarketben vásárol halat, a legfontosabb szempont pedig nem az ár, hanem a megbízható forrás és a frissesség. A vásárlók nagy többsége fagyasztott halárut vásárol friss helyett.