A hungarikummá vált karcagi birkapörköltet az idén minden eddiginél, kétszáznál is több bográcsban, lábasban és fazékban készítik el a XVI. Karcagi Birkafőző Fesztivál hétvégi programjának szombati fő attrakciójaként - mondta el Szepesi Tibor főszervező az MTI-nek kedden. A fesztiválon kiemelt helyet kap a környezettudatos szemléletmód népszerűsítése.

A pupusas egy igazi latin csemege, a salvadoriak vacsorára fogyasztják, vagy csak úgy nap közben, két étkezés közben. Kipróbáltuk a hamisítatlan latin receptet. Garantáljuk, ezt nem lehet elrontani, és nincs ennél jobb ínyencség a futballmeccsek közben a tévé előtt ülve, ízletes borral leöblítve.

A nyugaton elterjedt sajt gyakorlatilag ismeretlen Indiában. Ott az emberek jobban kedvelik a friss tejtermékeket. A panír friss, házilag készült, rendkívül sokoldalú sajt: lecsurgatva levesekbe keverhetjük, vagy natúr fogyaszthatjuk, kipréselve pedig édességeket készíthetünk belõle, vagy kockákra vágva nyersen, illetve kisütve zöldségételekhez adhatjuk.

A székesfehérvári Damniczki cukrászat Somlói revolúció, a budapesti Művész Kávéház Aranyló tokaji és Eper furmint nevű tortáját választotta ki első körben a szakmai zsűri a Magyarország tortája versenyben.

Ahhoz, hogy megfelelő nagyságú hússzeletet kapjunk, az egész karajból nem egyszerűen felszeleteljük, hanem úgymond megnyitjuk a húst.

Meggyes piskóta, ahogy a nagyi csinálta annak idején: Nem kell mindig újdonság, néha a jól bevált receptekkel boldogulhatsz a legjobban.

Sokan nem tudják, hogy a kürtöskalács erdélyi édesség, pedig bizony onnan származik a Búcsúk és Vásárok elengedhetetlen finomsága a sült hurka és kolbász mellett.

A nyári kánikulában elengedhetetlen a folyadékpótlás. Nincs, ami jobban esne ilyenkor, mint egy gyümölcsös, hűsítő alkoholmentes koktél, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Összeállításunkban adunk néhány tippet, mivel kényeztessék magukat vagy épp vendégeiket a forróságban.

A Bakony sajátos ízei - és nem is olyan nehéz elkészíteni. 

Szépek, színesek, illatosak és szemet-lelket gyönyörködtetőek. Nem is meglepő, hogy a virágokat már az ókorban is használták az ételek díszítésére. Az új divathullámnak köszönhetően ma egyre több étteremben, cukrászdában találkozhatunk illatos szirmokkal díszített salátákkal, húsételekkel, süteményekkel, tortakölteményekkel.