Hirdetés

Bezárt az Alexandra könyvesboltok fele - Veszprémben már a második is

2017. március 02., csütörtök 10:24 Írta:  Kategória: Gazdaság
Bezárt az Alexandra könyvesboltok fele - Veszprémben már a második is Fotó: Balaton Pláza

Veszprémben a belvárosi Alexandra könyvesbolt után megszűnt a Balaton Plazában található Alexandra könyvesbolt is. Februárban még csak egy tájékoztató cetli volt olvasható a kirakaton, miszerint az utalványok február 28-ig válthatók be, a bolt nyitva tartása pedig technikai okok miatt szünetel. A csütörtökön megjelent hírek szerint március elsején országszerte bezárt a Alexandra könyvesoltok fele.

Január közepén írtuk meg, hogy két nap alatt kiürítették a Veszprém belvárosi Alexandra könyváruházat. A több ezer könyvet a Plázában található boltba szállították át. Itt néhány hétig még zavartalan volt a forgalom, csak a rendezetlen könyvhegyeket kellett kerülgetni. Február közepén már itt is zárt ajtókat találtunk.

A Privátbankár csütörtöki híre szerint az Alexandra 56 üzletének fele bezárt március elsejétől, ezek a Rainbow Üzletlánc Kft. által üzemeltetett boltok. 

A bezárásra azért van szükség, mert számos könyvüzletet új tulajdonos vesz át,  az üzemeltető nélkül maradt boltokban azonban megtiltották az értékesítést. A 27 üzletben leltároznak, március 10-ig pedig elszállíttatják az ott lévő árukészletet. A procedúrában a Rainbow 362 dolgozójából 180 embertől válnak meg közös megegyezéssel.