Hirdetés

Pénzügyi vonalon is számtalan álláslehetőség kínálkozik Szolnokon

2017. március 16., csütörtök 12:10 Írta:  Kategória: Gazdaság

Az állás Szolnok hirdetések között mindig találni pénzügyi területen felkínált álláslehetőséget. Főkönyvelő, pénzügyi munkatárs, könyvelő állások is szép számmal találhatók meg a különböző álláshirdető portálokon. A felsőfokú végzettséggel rendelkezők nagy eséllyel csíphetnek el egy-egy jobban fizetett állást a nagyobb cégeknél. Minden cégnek szüksége van egy jó könyvelőre.

Az állás Szolnok ajánlatok közötta könyvelői álláslehetőség is megtalálható

Sok cégnél még a könyvelőkkel szemben is elvárás a nyelvtudás, ezért amikor az álláshirdetéseket nézzük, mindig figyeljünk erre oda, hiszen ha nem rendelkezünk nyelvvizsgával, akkor nem érdemes a pályázatot benyújtanunk.

De most nézzük meg, hogy egy könyvelőnek mi is tartozik a feladatkörébe. A bejövő számlákat minden esetben érkezteti és könyveli. Az analitikus nyilvántartásokat vezeti és a kimenő számlák könyvelésével is ő foglalkozik. Az alvállalkozókkal és a partnerekkel ő tartja a kapcsolatot és a vevő valamint szállító adatbázist is kezeli. Az amortizációt és a tárgyi eszközöket nyilvántartja és könyveli valamint statisztikai jelentéseket is készít, amikor a felsőbb vezetés azt igényli.

A mérlegképes végzettség, a rendszerszemlélet, a több éves szakmai múlt és a megbízhatóság alapkövetelmény egy könyvelőnél. A könyvelők élete azonban nem ilyen egyszerű, hiszen folyamatosan ismernie kell az új jogszabályokat. Ennek érdekében nagyon sok cég még külön tanfolyamokat is szervez, hogy a könyvelő alkalmazottak minél naprakészebb tudással rendelkezzenek. Ha nem központilag szervezik meg a tanfolyamot, akkor gondoskodnak arról, hogy valamilyen előadásra, továbbképzésre eljuttassák a könyvelőiket.

Az állás Szolnok ajánlatok között számos pénzügyi adminisztrációs lehetőség is felbukkan. Az ügyintézők általában a könyvelőkkel együtt dolgoznak és az ő munkájukat is segítik. A kimenő számlákat elkészítik, a beérkezőket, ha nem a könyvelő feladata, akkor iktatják.

A kimenő utalásokat a vezetés elvárásainak megfelelően elindítja és a kintlevőségről mindig kimutatást készít. A banki operatív kapcsolattartás és a cégeknél egyre elterjedtebb cafetéria juttatások ügyintézése is az adminisztrátor feladata. A felhasználói szintű számítógépes tudás, a pontos és precíz munkavégzés, a tapasztalat és a kiváló kommunikáció mind előnyt élvez.

Ha esetleg az integrált számítástechnikai rendszer ismerete is megvan, akkor még nagyobb eséllyel lehet sikeres a pályázat. A pénzügyi adminisztrátoroknál nagyon fontos, hogy kezdeményező típus legyen és tudjon csapatban dolgozni. A teherbíró képesség és a stressz tűrő képesség szintén nagyon fontos, hiszen a pénzügyi vonal nagyon sok stresszt rejt magában.

Láthatjuk, hogy az állás Szolnok környékén is elérhető azok számára is, akik pénzügyi területen kívánnak elhelyezkedni. Érdemes a kompetenciákat és az elvárásokat mindig áttekinteni, hiszen sokszor nem is az iskolai papír számít, hanem az, hogy az adott pozícióban milyen gyakorlatra vagy tapasztalatra tettünk szert. Sok helyen a legfontosabb a szaktudás.