Hirdetés

Miskolcon sem lehetetlen egy jó állást találni!

2017. március 21., kedd 20:44 Írta:  Kategória: Gazdaság

Elégedetlen jelenlegi fizetésével? Már gondolkodik egy ideje a váltáson, de nem tudja, milyen irányba mozduljon? Legyen szó akár munkahelyváltásról, akár a megfelelő állás mihamarabbi megtalálásáról Miskolc területén, az internet remek segítőtársnak bizonyul. A MiskolcÁllás hirdetési oldal szerint célszerű a folyamatosan frissülő portálokat előnyben részesíteni, hiszen csak ezeken juthatunk aktuális információkhoz.

Álommunka? Maradjunk a realitások talaján!

 

Mindannyian szeretnénk elcsípni a tevékenység és fizetés terén is álommunkának számító lehetőségeket. Célszerű azonban a realitások talaján maradni és racionálisan nézni az előttünk álló lehetőségeket. Amit mindenképpen jól kell látnunk, az nem más, mint saját képességeink.

Sokan vannak, akik ugyan rendelkeznek ilyen-olyan képzettséggel, diplomával, de a gyakorlatban nem sok közük van az adott területhez. Ha az állásinterjún sikerül is eladni magunkat és bekerülni egy jobb pozícióba, hamar kiderülhet, ha a nyelvvizsga mögött nincs tudás, vagy a szakképzettség gyakorlati hozzáértéssel nem társul.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne álmodhatnánk nagyot, és alapvetően alkalmatlannak kellene hinnünk magunkat, de felnőtt fejjel gondolkodva mindenki tudja magáról, hogy képes-e ellátni egy-egy meghirdetett pozíciót. Hasonló a helyzet az anyagiakkal is. A Miskolc állás kínálatában helyet kapott magas pozíciókkal járó fizetségért igenis meg kell dolgozni. Ha elsődleges a mihamarabbi elhelyezkedés, akkor nem érdemes válogatni, és ha csak egy időre is, de be kell érni a kevesebb fizetéssel.

Amennyiben abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy válogathatunk, és nem elsődleges a bankszámlára mihamarabb érkező összeg, akkor megéri akár kicsit tovább, de annál nagyobb intenzitással munkát keresni.

 

Állás Miskolc területén: kell-e a diploma?

Ha az oktatási rendszert vennénk górcső alá, bizony számos hiányossággal kellene szembesülnünk. A szakmai képzettséggel, vagy akár a diplomával sok esetben nem jár együtt a gyakorlati tudás. Ez utóbbi azonban nélkülözhetetlen lenne annak érdekében, hogy pályakezdőként sikeresen vegyük az akadályokat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több képzés során tartják fontosnak, hogy a terület gyakorlati oldala is fókuszba kerüljön, és így minél inkább felkészülten kerülhessenek ki a diákok az iskolapadból.

Miskolc állás kínálatában is sokszor találkozni azzal, hogy legalább egy-két éves tapasztalatot követelnek meg a munkáltatók egy-egy pozíció betöltéséhez. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy pályakezdőként ne lenne esélyünk az elhelyezkedésre. A titok gyakran a kitartásban, a rugalmasságban és a folyamatos tanulásban rejlik.

A kezdeti önbizalomhiány a gyakorlat megszerzésével el fog múlni, és ha valóban van helyünk egy-egy területen, akkor előbb-utóbb találni fogunk megfelelő lehetőséget a bizonyításra. Hogy talán kevesebb pénzért, mint azt elképzeltük? A kompromisszumkészségnek köszönhetően a későbbiekben már nagyobb gyakorlattal rátalálhatunk egy jobban fizető állásra.

 

Apróhirdetési oldalak és hírlevelek

Mindegy, hogy Miskolc állás hirdetései között nézelődnénk, vagy más nagyvárosban képzeljük el jövőnket, érdemes segítségül hívni a világhálót az informálódáshoz. Az apróhirdetési oldalakon saját igényeik szerint állíthatjuk be a hírlevél feliratkozásokat, s így első kézből értesülhetünk a frissen meghirdetett munkalehetőségekről. A kitartás és a célirányos kezelés nagy valószínűséggel meghozza majd a gyümölcsét akkor is, ha Miskolc városában kívánjunk megtalálni a megfelelő állás lehetőséget.