Hirdetés

Belföldön, és külföldön is lehet jó állást találni!

2017. március 30., csütörtök 17:40 Írta:  Kategória: Gazdaság

Napjainkban sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon milyen lehet külföldön dolgozni? Sőt, nem csak a fiatal-hanem a felnőtt korosztály is elgondolkodik ezen. Vegyük sorra, mi ösztönözhet valakit arra, hogy szerencsét próbáljon külföldön. Vannak, akik azért szeretnének kint dolgozni, hogy tapasztalatot gyűjtsenek az adott szakmán belül, valamint nyelvtudásukat egy adott szintre hozni, esetleg szinten tartani.

Mások azért dolgoznának kint, hogy megismerkedjenek egy új ország kultúrájával, népcsoportjával. Természetesen teljesen más indokok is szerepelhetnek egy munkavállaló listáján, most csak a főbb szempontokat ismertettem. Azonban mielőtt valaki külföldi munkavállalásra adja a fejét, érdemes lehet átgondolni azt, hogy valóban belevág-e, lesz elég kitartása ahhoz, hogy végigcsináljon 6 hónapot, vagy akár egy évet.

Manapság nagyon elterjedt az a szokás, hogy ha valaki kint él, és dolgozik, akkor elkezd blogolni. Tulajdonképpen ez olyan, mint egy naplóírás, csak elektronikusan. Az illető leírja tapasztalatait a kinti élettel kapcsolatban. Milyennek látja például az embereket, a hétköznapokat, a munkavégzést, és a megélhetést. Sokan szeretnek olvasni bogbejegyzéseket az interneten.

Minden ember más személyiség, így mindenki másként élheti meg a külföldi tartózkodást. Akik nyitottabbak az újdonságra, és nem félnek a kihívásoktól, azok könnyebben fogják áthidalni az esetleges kezdeti nehézségeket.

Vannak emberek, akik kissé zárkózottabbak, így ő nekik több idő kell ahhoz, hogy hozzászokjanak a kinti élethez, kultúrához és az emberekhez. Azonban ha külföldi munkavállaláson gondolkodunk, és már tudjuk, hogy szerencsét fogunk próbálni idegenben, már jó előre el kell intézni dolgainkat.

Nagyon fontos, ha ki is megyünk külföldre, semmiképpen se égessünk fel magunk mögött minden hidat. Előfordulhat ugyanis az is, hogy nem jönnek be a számításaink, így haza kell jönnünk, és itthon kell boldogulnunk. Az a kérdés, hogy hol lehet találni külföldi, és belföldi álláslehetőségeket? A SzombathelyAllas.huportálon adódik sok helyi munkalehetőség, azonban határon túli hirdetésekre is lehet bukkanni. Amennyiben külföldi munka érdekli, vállalatok keresnek jó munkaerőt Németországba.

Nagyon fontos, hogy biztos nyelvtudás nélkül senki ne vágjon neki a munkavállalásnak, ugyanis odakint mindenképpen meg kell értetnie magát az embernek. A társalgási szintű nyelvtudás már jó kiindulópontnak számít. Akár betanított fizikai munkásként is el lehet helyezkedni odakint.

Ez a munka leginkább a férfiaknak kedvező. A munkatapasztalat, mint minden szakmánál itt is mérvadó, legalább 1-2 év tapasztalati idővel rendelkezni kell. Vannak cégek, amelyek biztosítják a munkaruhát, illetve a napi egyszeri étkezést is. A vendéglátás is népszerű ágazatnak számít, nem csak Németországban, hanem számos más külföldi országban is, mint például Svájcban, Angliában, de Ausztriában is. Svájcban és Ausztriában jól kell tudni beszélni németül, viszont Nagy Britanniában-Angliában az angol a fő nyelv.

Ha pedig úgy dönt, hogy belföldön szeretne mégiscsak munkába állni, akkor Szombathely, és környéke ideális lehet elhelyezkedésileg.

A Dunántúlon a munkaerőpiac mindig is erős volt. Ha még több álláslehetőség érdekli, akkor a közösségi oldalon kövesse, és kedvelje a www.facebook.com/SzombathelyAllasoldalt. Amikor állást keres, érdemes a honlapot, vagy a közösségi oldalt naponta felkeresni, vagy feliratkozni a hírlevélre, hiszen a legújabb álláslehetőségekről így értesülhet a legegyszerűbben.