Hirdetés

Így készüljünk fel állásinterjúra!

2017. máj. 11., csütörtök 09:32 Írta:  Kategória: Gazdaság

Ahhoz hogy sikeresen munkába tudjunk állni, még egy nagy akadályt le kell küzdenünk, ez pedig nem más, mint az állásinterjún való részvétel. Amennyiben egy vállalat behív minket interjúra, ez azt jelenti, hogy túljutottunk egy kisebbik akadályon, vagyis a jelentkezésünk felkeltette a munkaadó érdeklődését.

Így meg kell kezdenünk a felkészülést az állásinterjúra, hogy biztosan miénk legyen a meghirdetett pozíció. Mielőtt részt vennénk az interjún, előtte mindenképpen gyűjtsünk különböző információkat. Lehetőleg beszéljünk olyan emberekkel, akikről tudjuk, hogy az adott vállalatnál dolgoznak, vagy dolgoztak. Kérdezzünk tőlük bátran, hogy mit gyárt, vagy értékesít a cég, mi a fő tevékenységi köre? 

Milyen munkakörnyezetre lehet számítani? A munkakörnyezet meghatározó szerepet tölt be életünkben. Érthető, hiszen legtöbb időnket munkahelyünkön töltjük, és egyáltalán nem mindegy hogy kijövünk-e kollégáinkkal, kolléganőinkkel, valamint jól érezzük-e magunkat. Lényeges szempontnak minősül, hogy szeressünk bejárni munkahelyünkre.

Ha hosszabbtávon fennáll annak a veszélye, hogy nem szívesen járunk be dolgozni, akkor testi-lelki egyensúlyunk is felborulhat, és ezeknek egészségünk láthatja kárát. Megkérdezhetjük még ismerőseinktől, akik a cégnél dolgoznak, hogy mi lesz a várható feladatunk?

Amikor eljön a „nagy nap” lehetőleg időben legyünk ott az állásinterjú helyszínén, de legalább 10-15 perccel érkezzünk korábban. Ha szükséges, kérdezzük meg a munkáltatót még interjú előtt 1 nappal, hogy miként juthatunk a helyszínre. Amennyiben nem rendelkezünk jogosítvánnyal, abban az esetben meg kell néznünk a busz vagy vonatmenetrendet, hogy időben megérkezzünk.

Tervezzük meg előre, hogy mit fogunk viselni. Semmi esetre se viseljünk olyan ruhát, amelyben kényelmetlenül érezzük magunkat, de mégis alkalomhoz illően öltözködjünk fel. Az első benyomás az esetek többségében egyedi, és megismételhetetlen. Legyen nálunk minden olyan dokumentum, amire szükségünk lehet. Melyek lehetnek ezek? Önéletrajz, referencia levél, bizonyítványmásolatok. Az állásinterjú már akkor elkezdődik, amikor belépünk a helyszínre. Érdemes érthetően, és hangosan köszönni ezzel is mutatva magabiztosságunkat.

Adjuk meg nevünket, és látogatásunk tárgyát a recepción, vagy a titkárnőnél, vagy akinél éppen be kell jelentkeznünk. Továbbá adjuk meg annak a nevét, akihez érkeztünk, vagy akinek levelünket címeztük álláspályázatunk beadásakor. Az állásinterjún adjuk önmagunkat, mert így érhetünk el áttörő sikert.

Ahhoz, hogy eljussunk egy interjúra előtte megfelelő állást kell találnunk. A munkák Vác oldalra kattintva láthatjuk, hogy álláslehetőségek tárháza áll rendelkezésünkre. Országunkban számos fesztivál kerül megrendezésre évről-évre. Az események lebonyolítása a rendezvényszervezők feladata, azonban ők sem bírnak el mindent egyedül. A kivitelező vállalatok szoktak keresni alkalmazottat hostess pozícióba is.

A munkakört kizárólag hölgyek tölthetik be. A munkakör betöltéséhez szükséges a középfokú vagy felsőfokú végzettség, és legalább 1 év rendezvényi területen szerzett tapasztalat. A munkaadók a következőket is elvárhatják a jelentkezőtől: A leendő alkalmazott legyen extrovertált, vagyis közvetlen az emberekkel, rendelkezzen jó kommunikációs készségekkel mind szóban és írásban, valamint jó problémamegoldó képességek birtokában is legyen. A cégek a fix fizetésen túl, akár napi étkezést is felajánlhatnak a munkavállaló számára. Még több álláshirdetés elérhető a honlapon.