Hirdetés

Fővárosi nevezetességek, és tudnivalók álláskereséssel kapcsolatban!

2017. április 20., csütörtök 16:45 Írta:  Kategória: Gazdaság

Budapest Magyarország fővárosa, és számos látnivaló található a városban. A fővárosban számos kisebb és nagyobb tér található, melyek közül a legjelentősebbek a Hősök tere, a Kossuth Lajos tér, a Szabadság tér, a Szent István tér, a Deák Ferenc tér, a Vörösmarty tér, az Erzsébet tér, a Szent György tér és a Széchenyi István tér. A Hősök terén található a Millenniumi emlékmű, valamint itt tekinthető meg a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok is. A Kossuth téren található az Országház, az Igazságügyi palota valamint a Földművelésügyi Minisztérium is.

A Szabadság teret is érdemes lehet felkeresni a turistáknak. Itt olyan épületek találhatók meg, mint a Magyar Nemzeti Bank, az Egyesült Államok nagykövetsége, a Tőzsdepalota, valamint számos szobor és emlékmű, mint például a Szovjet hősi emlékmű, Ronald Reagan szobra. A Szent István téren található a Szent István-bazilika. A Magyar Tudományos Akadémia, valamint a Gresham-palota és a Belügyminisztérium épülete is látványosságnak számít, így ezeket is érdemes felkeresni annak, aki éppen Budapesten tartózkodik. A Deák tér Budapest egyik központi tere.

Itt lelhető fel a főváros legrégebbi és legismertebb evangélikus temploma, a Deák téri evangélikus templom. A Vörösmarty téren található a Gerbeaud cukrászda, és itt rendezik meg az éves karácsonyi vásárt. Budapest számos parkja közül a legjelentősebbek a Margit-sziget, a Városliget, a Gellérthegy, a Népliget, a Városmajor, a Vérmező, a Tabán, az Óbudai-sziget, a Károlyi-kert, a Múzeumkert, az Orczy-park, a Budai Arborétum.

A Margit-sziget számít a főváros legnagyobb parkjának. A szigeten található még egy Japánkert, valamint olyan attrakciók is megtekinthetők, mint a víztorony, a zenélő szökőkút vagy a zenélő kút is. A főváros második legnagyobb parkja a Városliget. Itt lelhető fel többek között, a Széchenyi gyógyfürdő, a

Vajdahunyad vára valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert is. Látható, hogy megannyi nevezetesség van Budapesten, amit érdemes lehet felkeresni. Azonban a nevezetességek mellet álláslehetőségek is vannak a fővárosban, amelyeket meg lehet pályázni. Az állásajánlatok Budapest oldalon válogathat a különböző lehetőségek közül, hiszen a szakmák külön csoportokba vannak osztva, érdeklődési köreinek megfelelően. El lehet helyezkedni akár sofőr pozícióban is. Amennyiben a közösségi oldalakon is aktív, kövesse a honlap facebook és twitter oldalát, így első kézből értesülhet a legfrissebb álláslehetőségekről. Ha azt szeretné, hogy e-mail fiókjába is érkezzenek újabb állásajánlatok, iratkozzon fel hírlevelünkre.

Az önéletrajzírást sokan nem veszik komolyan, pedig egy megfelelő önéletrajzzal, és motivációs levéllel már fél sikert lehet aratni. A legismertebb önéletrajzi forma az Europass, amelyet számos vállalat ismer, és elfogad. Ha nem tudja, hogy pontosan hogyan kell elkészíteni egy jó önéletrajzot, a világhálón találhat rá mintát, vagy kérje meg barátait, esetleg családtagjait, hogy segítsenek ebben Önnek.

Állásinterjú előtt feltétlenül tájékozódjon az adott vállalatról, ugyanis soha nem tudhatja, hogy milyen kérdéseket tehetnek fel Önnek. A HR-es interjúztatók szemében pozitívumként szerepelhet az, ha tud olyan kérdésre felelni, amely a céggel kapcsolatos. A megjelenés, és a megfelelő kommunikáció is számít az állásinterjún, hiszen első benyomást többnyire csak egyszer tehet az ember. Érdemes korábban megérkezni a megadott helyszínre, hiszen inkább Ön várjon, minthogy az interjúztatók várjanak Önre. Sok sikert kívánunk az álláskereséshez Budapesten, és ha még több lehetőség közül szeretne válogatni, keresse fel a www.facebook.com/budapestallas oldalát.