Hirdetés

A Fiat 500L egy modellfrissítésen ment át!

2017. július 06., csütörtök 20:37 Írta:  Kategória: Gazdaság

A Fiat 500L ismét új kiadást ért meg. A modell fejlődése során egyre több technikai újítást, és vezetést segítő megoldást sorakoztatott fel legújabb kiadásában. A Fiatszabo.hu csapata elmondta, mit is várhatunk az új 500L-től.

A Fiat 500 fejlődése

Gyakorlatilag az 500L a régi Fiat 500-ak stílusát próbálja továbbvinni, azonban egy jóval nagyobb és modernebb felfogású autóról beszélünk. A régi 500-as egy 3 ajtós, 4 üléses, míg az L egy 5 ajtós, 5 üléses modell. Lényegében erre utal a típusjelzésben szereplő L betű is, amely az angol Large (nagy) rövidítése.

Most a Fiat 500L egy komolyabb ráncfelvarráson esett keresztül. Az új modell alkatrészeinek közel fele megújult. Az új modell 3 féle változatban kapható, így mindenki megtalálhatja a számlára megfelelő típust: City, Cross és Living

A Cross változat egy egyedi kivitel, mely könnyebben mozog nehéz terepen is, így az autó elsősorban azoknak lesz kitűnő választás, akik nem csak a városi forgalomra szánják azt. Az autó has magassága 25 mm-el magasabbra került, így kisebbé válik az esetleges fennakadás esélye is.

A Cross a vezetési élmény, a kényelem és a biztonság javítására kifejlesztett funkciókat kínál.

A Living kivitelben 7, szabadon konfigurálható ülés van, mely új mércét állít a tágasság és a sokoldalúság terén. Igazi nagycsaládos autó, mely alkalmazkodik az egyedi igényekhez.

Miben új a Fiat 500L?

Az új modellek új, korszerű, már-már a jövőt tükröző technikai újításokkal vannak felszerelve. A tervezés során az autó kényelmi és biztonsági szempontjait különösen szem előtt tartották.

 

Érdekes újítás például az automatikus városi fékrendszer. A vezetéssegítő rendszer egy lézer érzékelőből áll, ami a szélvédő tetején található. A lézer folyamatosan ellenőrzi az előttük álló autók helyzetét, és 30 km / h alatti közlekedés esetén a rendszer automatikusan fékezi az új 500L-t, ha úgy ítéli meg, veszélyhelyzet alakult ki.

Okosautó?

Még látványosabb újdonság az új, 500L-es új fejlett smartphone integrációs rendszere. Ennek segítségével ugyanis a vezető elérheti a főbb okostelefon alkalmazásait közvetlenül a műszerfalon lévő Uconnect ™ HD Live rendszer 7 "-os nagy felbontású érintőképernyőjén. A rendszer az Apple Car Play integrációval is elérhető, és kompatibilis az Android Auto TM programmal.

Az új generációs Uconnect TM rendszer olyan extrákat is tartalmaz ugyanakkor, mint a kéz nélkül használható kihangosító Bluetooth interfészt, az audio streaminget, a szövegfelolvasót, a hangfelismerő rendszert, az AUX és USB portokat az iPod integrációjával. Az 500L fejlett parkolást segítő rendszerrel, TomTom 3D Beépített navigációval rendelkezik.

Láthatjuk, hogy a Fiat nem lankad, a technológiát szigorúan követi, és ezzel jobbá, biztonságosabbá teszi a vezetés élményét.