Hirdetés

Összesen ötven tonna fűtőanyagot kap száz család, idős illetve egyedül élő rászoruló, mások több ezer forintos élelmiszercsomag formájában részesülnek támogatásban – közölte az Ökumenikus Segélyszervezet.

Megérkezett az öt kamionnyi magyar segélyszállítmány Kárpátaljára, illetve a Kárpátokon túlra - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. 

A Maros megyei törvényszék jogerős ítéletben törölte el azt az ötezer lejes (350 ezer forint) bírságot, amelyet Csibi Attila Zoltánra, Erdőszentgyörgy polgármesterére rótt ki Maros megye prefektusa, amiért nem távolította el a székely és a magyar zászlót a Romániai Magyar Demokrata Szövetség helyi székházáról.

Október 9-től újra megkezdi munkáját a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos-csoportja, melynek tagjai évente kétszer utaznak a romániai Hargita megyébe, ahol a megyei kórházban, iskolákban, óvodákban és egyéb gyermekintézményekben szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Az intézményeket gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai továbbképzéssel is segítik.

Villámcsapás következtében hétfőre virradóra leégett a székelyföldi Atyha római katolikus temploma - közölte az Élő Székelyföld portál. A hírt a katasztrófavédelem Hargita megyei egységének a szóvivője megerősítette.

Farkas Imre lesz Temesvár egyik alpolgármestere a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Nemzeti Liberális Párt Temes megyei szervezetei szerdai megállapodásának értelmében.

Több hullámban heves zivatarokkal kísért jégeső pusztított kedd reggel és délelőtt Kárpátalja több térségében, a helyenként ökölnyi nagyságú jégdarabok a legnagyobb károkat a Nagyszőlősi járás településein okozták, több száz ház tetőszerkezetét rongálva meg.

Százkilencvenhét településen biztosan nyert a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) polgármesterjelöltje, hét további településen pedig olyan jelölt végzett az első helyen, akit a párt támogatott - mondta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn.

Magyarországi szakemberek dolgozzák ki Munkács közlekedésfejlesztésének távlati koncepcióját - jelentette be kedden Andrij Baloga, a város polgármestere internetes lakossági fórumán.

Pünkösd hétfőn avatták fel Márton Áron gyulafehérvári római katolikus püspök szobrát Csíkszereda főterén. Az ünnepségen Áder János köztársasági elnök és Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke is jelen volt.