Hirdetés

Magyar szakemberek készítik Munkács közlekedésfejlesztési koncepcióját

2016. máj. 31., kedd 17:52 Írta:  MTI Kategória: Határon túli magyarság
Magyar szakemberek készítik Munkács közlekedésfejlesztési koncepcióját http://static.panoramio.com/

Magyarországi szakemberek dolgozzák ki Munkács közlekedésfejlesztésének távlati koncepcióját - jelentette be kedden Andrij Baloga, a város polgármestere internetes lakossági fórumán.

Kárpátalja második legnagyobb városának vezetője a Mukachevo.net hírportál olvasóinak kérdéseire válaszolva közölte: a magyar közlekedési szakértők az utolsó simításokat végzik Munkács közúti forgalmának fejlesztési koncepcióján. Ebben szerepel a város közlekedési infrastruktúrájának következő évekre tervezett felújítása - tette hozzá.

Andrij Baloga jelezte, hamarosan kidolgozzák a belvárosi utcák rekonstrukciójának tervét, és jövőre hozzálátnak a megvalósításához. Felújítják az utakat, járdákat, rendezik a gyalogátkelőket és parkolóhelyeket - jegyezte meg, hozzáfűzve, hogy a munkálatok terveit a város vezetése előzetesen ismerteti és megvitatja a lakossággal.

Munkács polgármestere azt is hangsúlyozta, hogy a város nyitott a befektetések fogadására, és készen áll arra, hogy kedvező feltételeket teremtsen a vállalkozóknak. Mint emlékeztetett, a nemrég Munkácson megrendezett nagyszabású üzletember-találkozó eredményeként máris tárgyalásokat folytatnak két német befektetővel termelői kapacitások telepítéséről. Ugyancsak külföldi beruházásoknak köszönhetően az év végéig mintegy 500 új munkahely létesül a városban - tette hozzá Munkács polgármestere.