Hirdetés

Téli tüzelővel és élelmiszercsomaggal segít Kárpátalján az Ökumenikus Segélyszervezet

2016. november 22., kedd 08:15 Írta:  Kategória: Határon túli magyarság
Téli tüzelővel és élelmiszercsomaggal segít Kárpátalján az Ökumenikus Segélyszervezet Ökumenikus Segélyszervezet

Összesen ötven tonna fűtőanyagot kap száz család, idős illetve egyedül élő rászoruló, mások több ezer forintos élelmiszercsomag formájában részesülnek támogatásban – közölte az Ökumenikus Segélyszervezet.

 A korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan, a hideg idő beköszöntével téli tüzelő osztásba kezd az Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi központja. A segélyakció keretében 100 család kap egyenként 5 mázsa biobrikettet.

A kedvezményezettek kiválasztása a rászorultság elve alapján történt: kis jövedelemmel rendelkezők, kisnyugdíjból élők, rokkant gyermeket nevelők és sokgyermekes családok részesülnek a téli tüzelőből. Mivel a támogatottak között sok az idős és egyedülálló rászoruló, további segítségként az Ökumenikus Segélyszervezet vállalta a tüzelőanyag házhoz szállítását is.

A tüzelőanyaggal támogatottakon felül további 65 egyedülálló beregszászi kisnyugdíjas, személyenként 4 ezer forint értékű élelmiszercsomag támogatásban részesül. A tüzelő és élelmiszer támogatások mellett pedig ezekben a napokban fog átadni az Ökumenikus Segélyszervezet a mezővári idősek otthona számára 20 db új ágyat is, melyek az ott élők életkörülményeinek a javításához járulnak hozzá.

Az adományok összértéke meghaladja a 2,5 millió forintot.