Hirdetés

Sorszerű megbetegedés okozhatta a 11 éves székesfehérvári kisfiú halálát

2017. március 04., szombat 10:09 Írta:  Kategória: Kékhírek
Sorszerű megbetegedés okozhatta a 11 éves székesfehérvári kisfiú halálát Fotó: Courier

Holtan találtak székesfehérvári otthonában egy 11 éves kisfiút még január elején. Akkor teljes hírzárlat volt az ügyben, a sajtóhírek kihűlésről szóltak. A vizsgálatot folytató kormányhivatal és a rendőrség is most adott ki rövid közleményt. Ezek szerint a gyermek halálát betegség okozta, és az egészségügyi szolgáltatók sem hibáztak. 

Saját ágyában találta holtan édesanyja a 11 éves gyermeket még január 9-én. A nő sokkot kapott, amikor a hatóságok megérkeztek, még görcsösen ölelte halott gyermekét - írta akkor a Blikk. 

Arról, hogy valójában mi történhetett, mindenki csak találgatott. A szomszédok nyilatkozataira hivatkozva azt írták, a család nagyon szerény körülmények között élt, sokszor az iskerősök adtak nekik élelmiszert és tüzelőt. Ebből következtetett mindenki arra, hogy a cukorbeteg kisfiú halálát kihűlés okozhatta.

A hatóságok először szólaltak meg az ügyben. A Fejér Megyei Kormányhivartal közleménye szerint az egészségügyi szolgáltatók nem hibáztak, nem merült fel olyan körülmény ami miatt a gyermekvédelmi jelzőrendszert igénybe kellett volna venni. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárásban viszgálja, hogy a gyermek otthoni ellátása megfelelő volt-e. A frissen érkezett igazságügyi orvosszakértői véleményre hivatkozva viszont pénteki közleményükben azt írják, a gyermek halálát sorsszerű megbetegedés okozta.