Hirdetés

Hajnali ámokfutás - Négy benzinkutat kirabolt, majd öngyilkos lett a 18 éves fiú

2017. március 16., csütörtök 16:30 Írta:  Kategória: Kékhírek
Hajnali ámokfutás - Négy benzinkutat kirabolt, majd öngyilkos lett a 18 éves fiú Fotó: police.hu

Ámokfutást rendezett egy 18 éves bonyhádi fiú csütörtökön hajnalban. Nem sokkal 3 óra után tűnt fel a budaörsi benzinkútnál, puskával megfenyegette az alkalmazottakat, hogy adják át neki a kassza tartalmát. Az M7-es autópályán haladt a Balaton felé, a fegyveres rablást megismételte a tárnoki pihenőnél lévő benzinkútnál, majd Fejér megyébe érve  a Váli-völgyi pihenőnél, végül Velencénél. Úgy tudjuk, az utolsó helyszínen a rablás kísérleti szakaszban maradt, az eladók bezárkóztak a raktárba, innen a fiú csak üdítőt zsákmányolt. Mindvégig zavartan viselkedett, hogy a fenyegetésnek nyomatékot adjon, mind a négy töltőállomáson lövést adott le. Az M7-es autópályán, majd a 7-es úton át Székesfehérvárra jutott. A 63-as és a 8-as utak körforgalmú kereszteződésénél balesetet szenvedett, majd maga ellen fordította a fegyvert. Öngyilkos lett.

A rendőrök késő délutánig helyszíneltek, nyomokat, adatokat gyűjtöttek a megtámadott benzinkutakon és a fiatalember ámokfutása végső állomásának helyszínén. Egyelőre mindenki csak találgat, mi indokolta a fiú tettét. Egy bizonyos, hogy már szerdán este öngyilkossági szándékkal távozott bonyhádi otthonából. Búcsúlevelet írt, magához vette apja puskáját, lőszereket és a család Audiját, amiben hajnali 4 óra után önkezével véget vetett életének. 

Ebben a székesfehérvári körforgalomban ért véget az ámokfutás - a fiú öngyilkos lett.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Varga Péter dandártábornok délután sajtótájékoztatón számolt be a részletekről. Mint mondta, az összehangolt akcióban három megye rendőrei vettek részt. 

- A férfi a megszerzett pénzzel az M7-es autópályán Siófokig menekült, majd végül a 7-es számú főúton haladt vissza, Székesfehérvár felé. Pest, Fejér és Somogy megye rendőrei a szükséges erők átcsoportosításával, tevékenységük összehangolásával követték a férfit, aki menekülése során Székesfehérvár közigazgatási területén, a 63-as számú főút és a 8-as számú főút kereszteződésében található körforgalomban balesetet szenvedett, a járművével tovább közlekedni már nem tudott, majd egy vadászfegyverrel 4 óra 20 perc körüli időben öngyilkosságot követett el - mondta a főkapitány.

A velencei benzinkút. Innen csak üdítőt zsákmányolt a fegyveres ámokfutó

Megkeresésünkre a MOL azt írta, három kútjuk volt érintett a történtekben. A kutasok nagy lélekjelenlétről tettek tanúságot, betartották a biztonsági képzésen tanultakat, ennek is köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt. Az első eset után a kút személyzete rögtön értesítette a rendőrséget.

A MOL fejlett biztonsági rendszerének köszönhetően a rabló csak csekély összeget tudott magával vinni a budaörsi és a Tárnoki kútról, a Velencei kútról pedig semmit. A kasszákban ugyanis csak váltópénz van, az összegyűlt nagyobb értékű bankjegyeket speciális, a töltőállomás személyzete számára nem nyitható páncélszekrényben gyűjtik.

Biztonsági kamera felvétele az egyik töltőállomásról - Forrás: police.hu:

 

 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot.