Hirdetés

Égett az etyeki filmgyár egyik stúdiója

2017. március 22., szerda 08:41 Írta:  Kategória: Kékhírek
Égett az etyeki filmgyár egyik stúdiója Fotó: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A reggeli órákban szólalt meg a riasztás hangja a székesfehérvári, a bicskei, az érdi és a törökbálinti tűzoltó laktanyákban, mivel március 21-én tűz keletkezett egy Etyekhez közel található filmstúdióban. Az úgynevezett gépjárműfecskendőkön kívül vízszállítót és magasból mentő létraszert is riasztottak az esethez – közölte a fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Elsőként a bicskei önkormányzati tűzoltók értek a helyszínre, akik már sűrű füstképződést tapasztaltak a 2500 négyzetméteres csarnok jellegű épületben. Életmentésre nem volt szükség, mivel a tűz keletkezésekor bent tartózkodó 27 ember időben elhagyta a belső területet, személyi sérülés nem történt. A tűzoltást a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, aki további magasból mentőt és egy légzőbázist rendelt a helyszínre. Mindkét tűzoltó gépjármű Budapestről érkezett. Az előbbi egy emelőkosara jármű volt, az utóbbi pedig tartalék légzőpalackokat szállított a helyszínre. A két magasból mentő tűzoltóautó egy-egy vízágyúval a tetőt hűtötte, annak érdekében, hogy a belső térben tárolódott magas hőmérséklet miatt ne szakadjon le.

A helyesen megválasztott taktikának köszönhetően ezt sikerült is megakadályozni. A stúdióban lévő éghető anyagokat további négy vízsugárral és három úgynevezett mobil vízágyúval oltották a tűzoltók. A délutáni órákban a budaőrsi önkéntes tűzoltók is a helyszínre vonultak, annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak a hivatásos és önkormányzati tűzoltóknak.

 

A tizenegy órán át tartó, megfeszített erőkifejtést igénylő tűzoltásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át más épületre, a teljes eloltás este negyed hétre valósult meg.