Hirdetés

Tömeges baleset az M7-es autópályán - Egy ember meghalt

2017. március 27., hétfő 09:26 Írta:  Kategória: Kékhírek

Súlyos balesetet szenvedett hétfőn reggel 8 óra után egy Budapest felé tartó kisbusz az M7-es autópályán. A sofőr egyelőre ismeretlen okból letért a pályáról, átszakította a korlátot és a Balaton felé vezető oldalon, fejtetőre borulva állt meg. A buszban hatan utaztak, mind a hatan megsérültek, egyikük olyan súlyosan, hogy már nem lehetett megmenteni, a helyszínen életét veszítette.

A baleset 8 óra körül történt, az 56-os és a 72 kilométerszelvények között. 

Az M7-es autópályán Budapest felé egy személyszállító kisbusz, a két pályatestet elválasztó zöld sávban a feje tetejére borulva állt meg. Az autóbusznak hat utasa volt. Egy személy az életét veszítette a helyszínen, egy személy súlyos-életveszélyes sérülést szenvedett, őt mentőhelikopter szállította a fehérvári Szent György Kórházba. További négy könnyű sérültet pedig mentőautók szállították szintén Fehérvárra a Szent György Kórházba. Székesfehérvárról hivatásos, Polgárdiból önkormányzati tűzoltók nyújtottak segítséget a helyszínen – mondta portálunknak Farkas-Bozsik Gábor a fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Z. Kiss Edward, a megyei rendőrség szóvivője pedig arról tájékoztatott, hogy a kisbusz vezetője Budapest felé haladt, amikor egyelőre ismeretlen okból letért a pályatestről, átszakította a korlátot, a Balaton felé vezető oldalon, fejtetőre borulva állt meg.

A baleset körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vizsgálja.