Hirdetés

Börtönből, illegálisan szerzett telefonnal próbált százezreket kicsalni az idős asszonyból egy rab

2017. március 30., csütörtök 18:06 Írta:  Kategória: Kékhírek
Börtönből, illegálisan szerzett telefonnal próbált százezreket kicsalni az idős asszonyból egy rab Fotó: biztonsagpiac.hu

Engedély nélkül tartott mobiltelefonnal próbált egy Pápa környéki idős, mozgáskorlátozott asszonytól csalással pénzt szerezni egy fogvatartott. Szerencsére a lánya időben tudomást szerzett a gyanús ügyről és értesítette a rendőrséget, akik a pénzátadáskor akcióba léptek.

Tavaly májusban hívta fel az egyedül élő asszonyt a jogerős büntetését töltő rab. Miután megtudta, hogy mozgáskorlátozott és a szomszédai sincsenek otthon, arra hivatkozott, hogy hamarosan érkeznek hozzájuk egy tartozás miatt, amit ha nem fizet ki haladéktalanul, kikapcsolják nála az áramot. 

Eleinte 320.000 forintot kért, majd a nap folyamán többször is telefnált. Később az összeget egy vízdíj tartozásra is hivatkozva 420.000 forintra emelte. A fogvatartott felhívta a Pápán élő édesanyaját is, akit szintén megtévesztett. Egy kitalált történettel arra kérte, hogy menjen el a mozgáskorlátozott asszonyhoz, hozza el tőle a pénzt, amit adni fog és továbbítsa egy harmadik emberbek, akit később küld hozzá. 

A faluban, az idős asszony 210.000 forinttal egy borítékban, az udvaron várta a "szolgáltató" emberét. ám a pénz átadását követően a rendőrök a házból előjöttek, és a nőt feltartóztatták. A sértett az átadott pénzt a rendőröktől visszakapta, így az okozott kár megtérült.

A Pápai Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a 32 éves férfi ellen.