×

Megjegyzés

Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Simple Image Gallery Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Hirdetés

A hajmáskéri katonakastély

Írta: 

A minap stábunk bejárhatta az Osztrák-Magyar Monarchia idején épült hajmáskéri katonakastély romjait. A műemlék épület valójában soha sem volt kastély, csak a helyiek nevezIk így. Egészen 1989-ig katonai objektumként működött, a "kastély" a 70 hektáros terület I-es, azaz főépülete. Tiszti iskola volt, még a monarchia idején, később komfortos "otthonra" leltek benne a benne a német, majd az orosz katonák is. Az épület falai között valaha irodák, körletek, étterem, de még színház is működött. A rendszerváltás után, tíz év alatt lassan mindent széthordtak innen, ami értékes volt és mozdítani lehetett. A kastély évekkel ezelőtt 50 millióért kelt el, de a tulajdonos vállalkozó máig nem látott munkához, hogy megóvja a több száz éves falakat. A ma már hivatalosan lezárt, és életveszélyesnek nyilvánított épületben jártunk. 

Fotók: Mészáros Péter és Füssy Angéla

Képgaléria

{gallery}4462{/gallery}