×

Megjegyzés

Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Simple Image Gallery Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Hirdetés

Balatonfüredi szépséget választottak a 190. Anna-bálon

Írta: 

Felszabadult tánc, jókedvű emberek - még a kánikula és az orkánerejű széllel érkezett zivatar sem zavarta meg a csodálatos ifjú hölgyek ragyogását és az előkelő közönség jókedvét Balatonfüreden.

 A 190. Anna-bálon Boór Bettinát választották a közönség, valamint a zsűri döntése értelmében az év bálkirálynőjének.

Fotó: André Balázs

Bár az ünnepélyes bevonulás idén elmaradt a vihar miatt, az Anna-bál történelmének egyik legemlékezetesebb és leghangulatosabb estélyén szórakozott a közel ötszáz fős vendégsereg. Az időjárási viszonyok miatt a résztvevőket buszokkal szállították az Anna Grand Hotelbe, ám a bátrabbak kísérőikkel sétáltak át a hotel báltermébe, ahol aztán a Palotás nyitotta meg Magyarország legnagyobb múltú társasági eseményét.
Balatonfüred Városa 2003-ban emlékdíjat alapított. Minden évben az Anna-bál szépe választással egy időben a város fejlesztésében és népszerűsítésében kiemelkedő tevékenységet végző közéleti személyiség kapja a Herendi Porcelánmanufaktúra által felajánlott Kiss Ernő porcelánszobrot. 2015-ben ebben a magas rangú elismerésben Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója részesült.
Az est főszereplői idén is a nyakukban herendi porcelánszíveket viselő elsőbálozó hölgyek voltak, akikre először a vendégek szavaztak, majd a tizenöt legtöbb voksot kapó ifjú hölgy közül szakértő zsűri választotta ki a bál szépét, valamint udvarhölgyeit. A szakmai zsűri tagjai: Schiffer Miklós stílustanácsadó, a zsűri elnöke, Kocsis Korinna a 2010-es Anna bál szépe, V. Kulcsár Ildikó író, újságíró, Ókovács Szilveszter, Gömbös Lóránd a Tracon Electric Kft, ügyvezetője.
Barna Dorina, balatonfüredi szépség lett az első udvarhölgy, akit szülei, barátai és a párja kísért el a bálra.
- Bár a bevonulást az eső elmosta, a hangulat mindenkit kárpótolt – mondta a matematika tagozaton tanuló lány, akinek szülei betartották ígéretüket, miszerint ha Dorina betölti a 16. életévét, elviszik az Anna-bálra. Így került a fiatal hölgy az év legnagyobb társasági eseményére.
A második udvarhölgy Balatonfüred testvérvárosából érkezett. A komáromi Szép Csenge hamarosan kommunikációs főiskolán kezdi meg tanulmányait.
A közönség és a zsűri döntése értelmében a 190. balatonfüredi Anna-bál bálkirálynőjének Boór Bettinát választották, aki bevallotta: sok bókot kapott az est folyamán, mégsem érezte magát esélyesnek.
- Nagyon meglepődtem az eredményen. Boldog vagyok, hihetetlen élmény! – mosolygott a balatonfüredi gimnazista lány, aki jövőre végez az iskolában.
Szorgalmas, szeret tanulni és iskolába járni. Talpraesett, igazi mai tini! – jellemzi édesanyja a Bál Szépét.
- Bettina elsőbálozóként jött el az Anna-bálra. Füred város önkormányzata ugyanis levelet küld minden hölgynek, aki betölti a 18. életévét. Így kapott ő is lehetőséget és elfogadta a meghívást. Egy lányom van még, remélem, hogy majd egyszer ő is bálkirálynő lesz! – mondta meghatottan Boórné Erős Kriszta, aki szerint lánya mindig is jó gyerek volt, szeret táncolni, sportolni és legyen szó bármilyen rendezvényről, a szervezésből is szívesen kiveszi a részét.
Mindezen tulajdonságaira szüksége is lesz az Anna-bál királynőjének, hiszen az elkövetkezendő egy évben Balatonfüred arcaként is képviseli a várost világszínvonalú sport, valamint kulturális rendezvényeken, fesztiválokon.
A báli kultúra zászlóshajójaként is emlegetett Anna-bálon idén is a legjelesebb művészek, politikusok, közéleti személyiségek találkoztak, miközben a bálok etalonja a mai napig megőrizte bájosságát, kedvességét. A jövő évi eseményt már most elkezdik szervezni. hasznosítva az idei tapasztalatokat, így nem kizárt, hogy 2016-ban már előkerülnek a legyezők, vagy akár egy új táncrenddel bővül hazánk legnagyobb társasági bálja.
 

Képgaléria

{gallery}4768{/gallery}