Hirdetés

Pavlo Zsebrivszkij, Donyeck megye ukrán ellenőrzésű részének kormányzója arról számolt be, hogy az elmúlt napban két polgári személy vesztette életét a Donyeck melletti Avgyijivkában és hárman megsebesültek, köztük egy külföldi fotóriporter, akit a kormányzó nem nevezett meg. A kormányzó tájékoztatása szerint a Moszkva által támogatott szakadárok előző éjjel tüzet nyitottak egy segélyelosztó pontra, a két halálos áldozat ott vesztette életét.

39 halálos áldozata és 69 sérültje van a szilveszter éjszakai isztambuli terrortámadásnak. 21 áldozatot már azonosítottak, 15-en külföldi turisták. 

Mérsékelt erejű földrengés rázta meg szerda hajnalban Románia délkeleti részét: a mintegy 20 másodpercig tartó földmozgás az első jelentések szerint 5,2-es erősségű volt.

A visegrádi országcsoport közös válságkezelő központot állít fel a migrációs válság kezelésére - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn Varsóban azon a közös sajtóértekezleten, melyet a visegrádi csoport belügyi tárcavezetőinek egyeztetése után tartottak.

Donald Trump megválasztott amerikai elnök és munkatársai már Trump egyik választási ígéretének beváltásán dolgoznak, a lobbisták tevékenységének szabályozását tervezik szerdai médiabeszámolók szerint.

Vasárnap amerikai mérések szerint 7,4 majd hétőn 6,2 erősségű földrengés rázta meg Új-Zéland déli szigetét, Christchurchtől 95, majd 120 kilométerre. A katasztrófának legalább két halálos áldozata van, csak az első rengés anyagi kára több milliárd dollár.

Megnyílt a francia főváros első átmeneti humanitárius menekülttábora csütörtökön, ahol egyszerre mintegy 400 migránst tudnak néhány napra ellátni, és az illetékes szervek és a befogadóközpontok felé irányítani.

1938.10.22-én Connecticut állam beli Stamfordban látta meg a napvilágot Christopher Lloyd 3 szoros Emmy-díjas amerikai színész.

Haitin egyes jelentések szerint több mint 800 az Egyesült Államokban 15 áldozatot követelt a már Floridában tomboló Matthew hurrikán. Bár az 5 fokozatú Saffir–Simpson-féle hurrikánskála szerint már 1-es erősségűre csillapodott hurrikán még mindig óránkénti 135 kilométeres szélerősségű.

Csütörtökön este érte Florida partjait a Matthew. A hurrikán hatalmas pusztítást végzett a Karib-tenger térségében, és már eddig legkevesebb 26 áldozatot követelt.