Hirdetés

A kultúra szerves részét képezi életünknek. Sokféleképpen lehet kulturálódni. A fiatalabb korosztály leginkább a mozi látogatásokra esküszik, míg ezzel szemben a felnőttek szoktak színházba is járni. Könyvek útján is lehet kulturálódni, de úgy is, ha ellátogatunk egy városba, ahol még nem jártunk, hogy felfedezzük nevezetességeit. A Közép-Dunántúlon van egy város, amely megyeszékhely is egyben. Vannak olyan helyek, amelyeket a társadalom becenévvel illet.

Jókai napokat rendeznek pénteken és szombaton Balatonfüreden, a 26. alkalommal megrendezendő program díszvendége Győr városa lesz.

Minden idők egyik legextrémebb alkotóművésze Salvador Dalí, aki méltán érdemelte ki az "őrült katalán" jelzőt. A kubista, dadaista, szürrealista művész agyába kaphatunk betekintést az április elsején Pápán nyíló különleges tárlaton. A megnyitó napjára meglepetéssel is készülnek a szervezők - bemutatják Dalí extrém szokásait, bagettet dugnak a látogatók zsebébe, ahogy a mester hordta kedvenc ételét, de a különleges feltéttel megkent változatot - ahogy ő szerette - meg is lehet kóstolni. A látogatóknak kötelező a műbajusz, kipróbálhatók a Dalí parfümök és a bátrabbak kártyából is jósoltathatnak. A kiállítás megtekintése után akár rá is jöhetünk, igaza volt a művésznek, amikor azt mondta: "mindig adódik egy pillanat az emberek életében, amikor rájönnek, hogy imádnak engem".

Veszprém városa és a Balatoni Szövetség együttműködési megállapodás keretében rögzítették szándékukat, hogy a megyeszékhely – mint „Európa Kulturális Fővárosa 2023” címre pályázó város – és a Szövetség közösen fogalmazzanak meg olyan kulturális alapú térségfejlesztési elképzeléseket, amelyek erősítik és elősegítik a cím elnyerésének esélyét – közölte Veszprém Megyei Jogú Város önkormányzata.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Füredi Tavaszi Fesztivált, az öt napon át tartó rendezvény az 1848-1849-es forradalom és a balatoni vitorlázás évfordulójának jegyében várja a családokat március 15-től.

Tízedik alkalommal rendezik meg a Veszprémi Tavaszi Fesztivált március közepétől, az egy saját és négy vendégprodukciót felvonultató rendezvény első előadása március 12-én lesz - közölte a programsorozatot rendező Pannon Várszínház igazgatója keddi veszprémi sajtótájékoztatóján.

Február 18 és 24 között minden a Vad Fruttikról szól Veszprémben. Likó Marcell és az együttes, valamint Géczi János író, költő, az Atheneaum Kiadó, a Pannon Várszínház és Veszprémi Programiroda Kft. három egymáshoz kapcsoló rendezvényt szervez. Az érdeklődők megismerhetik Likó Marcell személyes történetét, a dalszövegek mögé leshetnek, végül egy hangulatos koncerttel koronázhatják meg a programsort.

A Laczkó Dezső Múzeum 2017. február 16-án, csütörtökön 16:30-kor interaktív előadásra várja az érdeklődőket. A Házasság hete rendezvénysorozathoz kapcsolódva Szigethy Miklósné Ildikó óvodapedagógus és a Néphagyományőrző Óvodapedagógusok Egyesületének elnökének előadásában bepillanthatunk a szerelmi jóslások világába - közölte az intézmény. 

David Seidler A király beszéde című drámját mutatta be pénteken a Petőfi Színház. A nagy sikerű előadás ínyencsége, hogy a főszerepben az Oscar-díjas filmben VI. György király magyar hangját kölcsönző, Csankó Zoltánt láthatják a nézők. Zseniális színészi alakításokkal, gördülő, kiváló dramaturgiával az előadás a teátrum idei évadának eddigi legnagyobb sikere.

A vélemények és tapasztalatok összegzését, megismertetését szolgálja a Hungarikumok Klubja, amelynek első rendezvényét pénteken tartották az Országházban.