Hirdetés

Könyvtárosok országos találkozója Veszprémben

2016. július 06., szerda 12:59 Írta:  Kategória: Kultúra

Negyvennyolcadik alkalommal rendezi meg a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) éves vándorgyűlését, idén Veszprémre esett a választás. A Hangvillában megtartott esemény július 7. és 9. között „Kapcsolat-Könyvtár-Együttműködés: felelősséggel a sikeres közösségekért” címmel kerül megrendezésre, díszvendége dr. Navracsics Tibor lesz.

A vándorgyűlés több intézmény szervezésében zajlik majd le: Az MKE és annak Veszprém megyei szervezete, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Pannon Egyetem és Veszprém városa a rendezvény témájául a kapcsolatok építését, illetve az együttműködés fejlesztését tűzte ki. Ezen a területen kiemelten fontos szerepet játszik a könyvtárak közösségformáló és –szervező ereje. A gyűlés így kapcsolódik az EMMI és az Európai Unió, valamint a nemzetközi könyvtárak – átfogó nevükön IFLA – legújabb irányvonalaihoz is. A pénteken sorra kerülő előadás szintén kapcsolódik a jelenlegi trendek által felvetődő kérdésekhez: Elsősorban a könyvtárak digitális világban való elhelyezéséről, lehetőségeiről lehet majd hallani.

A könyvtárak szempontjából nagy jelentőséggel bíró találkozón kiosztásra kerül a Fitz József könyvdíj, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete-emlékérem, az Év fiatal könyvtárosa-díj és a Kovács Máté díj is. Az esemény országosan ismert és elismert, ezt jelzi, hogy több mint 700 hazai szakember érkezik erre a néhány napra Veszprémbe, hogy ott lehessen a gyűlésen.

Kép: konyvtar.elte.hu