Hirdetés

Jókai napok helyszíne lesz hétvégén Balatonfüred

2017. április 25., kedd 09:38 Írta:  MTI Kategória: Kultúra
Jókai napok helyszíne lesz hétvégén Balatonfüred www.programturizmus.hu

Jókai napokat rendeznek pénteken és szombaton Balatonfüreden, a 26. alkalommal megrendezendő program díszvendége Győr városa lesz.

Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a Balatonfüredhez több szállal kötődő romantikus író tiszteletére szervezett sorozatban irodalmi, táncos, zenei, valamint gasztronómiai programok várják a látogatókat.

A legkisebbeknek kalandorképző játékot szerveznek, a Jókai Mór Emlékházban korhű ruhába öltözött közreműködők kalauzolják körbe az érdeklődőket. A rendezvény megnyitóját Jókai egykori villájának udvarán rendezik meg pénteken délelőtt, majd Villányi László költő, a Győri Műhely főszerkesztője beszél a kortárs irodalmi folyóiratról a Bergmann Cukrászdában.

A programot reformkori séta színesíti, Szörényi László irodalomtörténész Arany és Jókai kapcsolatát elemzi előadásában a Vaszary Galériában. A Győri Filharmonikusok gálaestet adnak, amelyen a rendezvény díszvendége, Győr városa is bemutatkozik az Anna Grand Hotelben. A rendezvény második napján zenei- és táncegyüttesek szórakoztatják a látogatókat, és megtartják a hagyományos Jókai-bableves-főzőversenyt mintegy ötven csapat részvételével, ezen kívül játszóház és geotúra várja az érdeklődőket - közölte Cserép László.

Arany János és Jókai Mór tizenhét darabos eredeti levélváltása a rendezvényt követő egy hónapon át látható majd a Jókai Emlékházban - fűzte hozzá.