Hirdetés

A fesztiválokon nem csak szórakozni lehet!

2017. máj. 11., csütörtök 08:00 Írta:  Kategória: Kultúra

A kultúra szerves részét képezi életünknek. Sokféleképpen lehet kulturálódni. A fiatalabb korosztály leginkább a mozi látogatásokra esküszik, míg ezzel szemben a felnőttek szoktak színházba is járni. Könyvek útján is lehet kulturálódni, de úgy is, ha ellátogatunk egy városba, ahol még nem jártunk, hogy felfedezzük nevezetességeit. A Közép-Dunántúlon van egy város, amely megyeszékhely is egyben. Vannak olyan helyek, amelyeket a társadalom becenévvel illet.

Ezt a várost „Szent István” városának is szokták nevezni. Székesfehérvár jelentős oktatási, kulturális, és idegenforgalmi központ is egyben. Az oktatás az egyik legfontosabb országunk életében, hiszen az értelmiségiek nagyban hozzájárulhatnak Magyarország fejlődéséhez. Azonban fontos az, hogy a hallgatók olyan szakon tanuljanak tovább, amely érdekli is őket, és amelyre igény mutatkozik a munkaerőpiacon.

A megyeszékhelyen található többek között a Gábor Dénes Főiskola egyik kihelyezett kara, valamint a híres Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa is. A kultúra szerelmesei biztosan találnak maguknak elfoglaltságot a Vörösmarty Színházban, ahol páratlan előadásokat is meg lehet tekinteni. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház is nagyban hozzájárul a város kulturális életéhez.

A kultúrához hozzátartoznak a különböző fesztiválok is. A városban évente megrendezésre kerül a Fehérvári Zenei Napok, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhatnak, és ahol családok is értékes órákat tölthetnek el egymással. A Kultúr korzó is várja az érdeklődőket a városban. Székesfehérvár egyik leghíresebb rendezvénye a Királyi Borlakoma - Virágálom Pünkösdkor, amely már a nevében is benne van, hogy mikor kerül megrendezésre. A gasztronómia szerelmeseinek mindenképpen ajánlott részt venni a rendezvényen. A Kortárs Művészeti Fesztivál mindig májusban kerül megszervezésre, és várja az idelátogatókat, valamint a lakosságot is.

A zenekultúra iránt érdeklődők örülhetnek, hiszen részt vehetnek a Fúvószenekari Koncerteken, amely a Zichy ligetben kerül megrendezésre augusztusban vasárnap esténként. A művészet egyre inkább felemelkedőben van, és akik eziránt érdeklődnek, ellátogathatnak az Aranybulla Művészeti Napokra. A finom ételek kedvelőinek kedvez a Fehérvári Vigasságok – Lecsófesztivál, amit a város szeptember végén tart.

A fesztiválokon akár régi barátokra is szert tehet az ember, és fel lehet eleveníteni a régebbi kapcsolatokat is. A rendezvények megszervezése óriási munkát igényel. A fesztiválokon nem csak szórakozni lehet, hanem akár munkába is lehet állni. A székesfehérvári állások oldalon mindenki rábukkanhat arra az állásra, amelyikre mindig is vágyott. Mivel a rendezvényszervezők a legtöbb esetben egyedül nem bírják a munkavégzést, éppen ezért a vállalatok szoktak keresni munkaerőt hostess pozícióba. Ahhoz, hogy a jelentkező betöltse a munkakört, elsősorban rendelkeznie kell legalább 1 éves munkatapasztalattal.

A cégek szeretik a tapasztalat munkaerőt. Iskolai végzettséget tekintve a munkaadók meg szoktak elégedni a középiskolai végzettséggel, azonban vannak olyan vállalatok, amelyek kifejezette felsőfokú végzettséghez kötik a munkát. Az elvárások közé tartozhatnak még a következők: a jelentkező legyen nyitott, és közvetlen az emberek felé, legyen barátságos, és határozott, valamint rendelkezzen jó problémamegoldó képességgel is.

A rendezvényekre szoktak keresni fizikai munkást is, aki segít az asztalok, székek pakolásában. Ez a munka inkább az urak számára lehet kedvező. Még több álláshirdetés elérhető a honlapon.