Hirdetés

Ritka brutális támadás ért egy futball játékvezetőt a hétvégén Sümegprágán. Bakos Ferenc a Sümegprága-Zalahaláp megyei harmadosztályú bajnoki mérkőzést vezette, miután az elsőszámú játékvezető lesérült. A hatvanadik percig minden rendben zajlott. Akkor azonban a Zalahaláp egyik játékosa szabálytalankodott és a bírót is szidalmazni kezdte. A kiérdemelt piros lapért ököllel támadt a játékvezetőre, nem csak a pályán, hanem a mérkőzés lefújása után, az öltöző felé is megtámadta idős sporttársát, aki zúzódásos sérüléseket szenvedett. A futballista ellen rendőrségi eljárás indult, az MLSZ pedig végleg eltiltotta a sportágtól.

A keddi napon az ajkai kórházban hunyt el egy 97 éves német állampolgárságú asszony, akit a mentők ukki otthonából szállítottak be rendkívül rossz állapotban. Senki sem tudja, mi történhetett Eva nénivel. Amikor rátaláltak a padlón feküdt, legyengülve, kiszáradva. A segítségére sietőknek két szót mondott: Polizei! Polizei! Az idős asszonynak nem csak a halálát, az életét is rejtély övezi. Az egykor nagyon gazdag nő 20 éve költözött a faluba, előtte az egész világot bejárta. Azt, hogy honnan költözött ide és miért, senki sem tudja, itt tartózkodásának - úgy tudjuk - nincs nyoma, és élő rokonai sem ismertek – ezért most a temetést is az önkormányzat intézi.

A katasztrófavédelem folyamatos figyelmeztetése ellenére is gyakoriak a kora tavaszi időszakban a szabadtéri tüzek, melyek oka legtöbbször az emberi felelőtlenség. Jelenleg országos tűzgyújtási tilalom van érvényben, a küngösi nyugdíjas orvos ennek ellenére szerda reggel nem törődve az erős széllel és a szárazsággal, tüzet rakott a kertje végében, hogy leégesse a száraz nádast. Egyelőre tisztázatlan körülmények között ruházata meggyulladt. Akik rátaláltak, azonnal segítséget hívtak, de a kiérkező mentők már csak a halál beáltát tudták megállapítani. 

Életveszélyes állapotban került kórházba egy idős várpalotai nő, akit a minap megtámadott egy Staffordshire terrier kutya. A szívbeteg nő az életéért küzdött,  amit a másik utcában egy éppen a háza felújításán dolgozó férfi hallott meg. Azonnal a segítségére sietett. 

Kuruzslás bűntett miatt emelt vádat a Veszprémi Járásügyészség egy 53 éves férfi ellen, aki 2010-ben alapított cégében, az általa vezetett egészségügyi intézetben orvosi diploma és engedélyek nélkül, magát fogorvosnak kiadva praktizált: fogakat tömött, húzott, gyökérkezeléseket vagy akár fogpótlást végzett. Portálunk megtudta, hogy a szóban forgó cég egy igen csak ismert balatonfüredi egészségügyi intézet, magánfogklinika, ahol főként külföldi pácienseket kezelnek. 

A Veszprémi Járásbíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte B. Norbertet, aki a megalapozott gyanú szerint megölte a feleségét. A napokban többször beszámoltunk róla, hogy a nemesgörzsönyi 41 éves hentes hidegvérrel végezte ki a párját, majd a maradványait hasonló módon tüntette el, mint a darnózseli hentes. 

Vélhetően nem hirtelen felindulásból, hanem előre kitervelten követhette el a vérfagyasztó gyilkosságot B. Norbert. A nemesgörzsönyi hentes pénteken este ölte meg a feleségét, majd aznap éjjel a ház udvarán álló istállóban feldogozta. Az asszonnyal bizalmi vizsonyt ápoló ismerősei portálunknak szerdán arról beszéltek, hogy Éva rettegett a férfitól, aki folyamatosan szidalmazta és többször is megmondta neki, hogy megszabadul tőle: agyon fogja ütni.

Brutális emberölés helyszíne volt a hétvégén a Veszprém megyei Nemesgörzsöny. Információink szerint egy 41 éves férfi családi veszekedést követően megölte a feleségét, majd hentes szakmájából származó szaktudással a testet feldarabolta, a maradványok eltűntette. A helyszínelés kedden délután 2 óráig tartott. Rendőrök, nyomozók felügyeletében szivattyúzták ki és szűrték át az emésztőgödör tartalmát a szakemberek. 

Március 4-én jelentették be a rendőrségre egy közékorú nemesgörzsönyi nő eltűnését. A rendőrség kedden hajnalban a honlapján közölte, a megalapozott gyanú szerint idegenkezűség történt, a nő férjét, egy 41 éves nemesgörzsönyi férfit őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatását. 

Sajtótájékoztatón számolt be a Veszprémi Rendőrkapitányság az utóbbi idők egyik legnagyobb fogásáról. Több hónapos összehangolt nyomozati munka után, február 21-én három helyszínen, Veszprémben, Hajmáskéren, és Tolna megyében csaptak le egy bűnöző bandára, akik legalább egy éve fosztogatták a Veszprém megyei erdőket, de számtalan ingatlanba is betörtek és kocsikat is feltörhettek. 30 döglött aktát is elővettek, amely ügyeket most összefüggésbe hozták a frissen elfogott elkövetőkkel.