×

Megjegyzés

Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Simple Image Gallery Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Hirdetés

Rajtaütés Csopakon: Kábítószer kereskedelemmel gyanúsítják a 41 éves anyát

2016. november 17., csütörtök 15:49 Írta:  Kategória: Exkluzív
Rajtaütés Csopakon: Kábítószer kereskedelemmel gyanúsítják a 41 éves anyát Fotók: VMRFK és Omega Hírek

Két főt, egy 41 éves magyar állampolgárságú nőt és egy 41 éves holland férfit állított elő a rendőrség szerdán Csopakról, abból a házból, amit nagy erőkkel lerohantak déltájban. A férfit elengedték, a nő, akit kábítószer kereskedelemmel gyanúsítanak, jelenleg is őrizetben van, kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Szerdán délután olvasóink jelezték, hogy komoly rendőri akció van Csopakon a Dózsa György utcában. A helyiek több rendőrautóról számoltak be és azt is elmondták, hogy egy fiatal nőt, P. Krisztinát bilincsben vittek el. Akkor még senki sem sejtette, vajon mit követhetett el a Hollandiából néhány éve ide költözött házaspár.

- A Veszprémi Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai vonultak ki a csopaki ingatlanhoz, ahol elfogtak egy 41 éves nőt és egy 41 éves férfit. A házkutatás során az ingatlanban, több helyen, kisebb adagokban összesen 542,9 gramm kábítószergyanús növényi anyagot találtak a kollégáim, amelyet lefoglaltak, szintén lefoglaltak egy személygépkocsit, ami bizonyítékként szolgál az eljárásban – mondta portálunknak Baráth Attila, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Hozzátette, a férfit kábítószer birtoklásának vétsége miatt hallgatták ki, majd szabadon engedték. A nőt viszont meggyanúsították kábítószer kereskedelem bűntettével, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Kérdésünkre, hogy az elkövetett bűncselekménynek lehet-e külföldi szála, illetve lehetnek-e további elkövetők, Baráth Attila azt mondta, mindezt vizsgálják.

Az utcában lakók, de még a közvetlen szomszédok is megdöbbentek a hír hallatán, azt mondták, semmilyen gyanús jel nem utalt arra, hogy valamilyen illegális tevékenységet folytatnak a házban. Szerintük a nő valószínűleg nem is az otthonuknál árulhatta a drogot.

A házaspár 4-5 éve költözött Csopakra Hollandiából. A férfi holland állampolgár és első házasságából született fia is velük él, ő már középiskolás és Veszprémben tanul. Egy közös kisfiuk van, ő 3 éves volt, amikor a család a Balatonhoz költözött.

- A kisfiú elkezdte helyben az általános iskolát, de gondjai vannak a nyelvvel, ezért az édesanyja azt mondta, itthon marad vele, hogy felzárkóztassa, gyakorolják a magyart. Krisztina korábban bevásárló központban dolgozott eladóként – mondta Jáger Tiborné.

Az idős házaspár pont a szomszédos házban lakik. Ebédidőben figyeltek fel arra, hogy egyre több rendőrautó érkezik az utcába, aztán egy helyszínelő autó is.

- Mivel hallottuk a hírt, hogy országszerte több helyen fegyvereket találtak, először arra gondoltam a külföldi kapcsolataik miatt, hogy talán itt is erről lehet szó. Ez a kábítószer ügy annyira hihetetlen, ráadásul egy édesanya, hogy tehetne ilyet – vélekedett Jáger Tiborné. Azt mondta, akkor, mivel nem tudták, mit követett el, még meg is sajnálták Krisztinát, aki már megbilincselve a földön ült – így látták utoljára. Most a gyerekekért aggódnak, főleg a kicsiért, akinek az iskolával is komoly nehézségei vannak a nyelvbéli hiányosságai miatt.

A férfit és a gyerekeket csütörtökön senki sem látta. Azt feltételezik, a férfi talán hazaköltözik velük Hollandiába.

A Veszprém megyei rendőrök szemlátomást komolyan felvették a harcot a kábítószer termesztők-, terjesztők ellen. Csak az utóbbi két hónapban ez a harmadik nagy fogás. Balatonfüreden, Veszprémben és most Csopakon fogtak el kábítószer termesztéssel, illetve terjesztéssel, kereskedelemmel megalapozottan gyanúsítható embereket. Ennek a bűncselekménynek a hatályos BTK szerinti büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

Nézze meg a rendőrség videóját az elfogásról:

 

 

 

Képgaléria

{gallery}6588{/gallery}