Hirdetés

Tragédia Nemesgörzsönyben - Megölte és feldarabolta feleségét a 41 éves hentes

2017. március 07., kedd 13:02 Írta:  Kategória: Exkluzív
Tragédia Nemesgörzsönyben - Megölte és feldarabolta feleségét a 41 éves hentes A szerző felvétele

Brutális emberölés helyszíne volt a hétvégén a Veszprém megyei Nemesgörzsöny. Információink szerint egy 41 éves férfi családi veszekedést követően megölte a feleségét, majd hentes szakmájából származó szaktudással a testet feldarabolta, a maradványok eltűntette. A helyszínelés kedden délután 2 óráig tartott. Rendőrök, nyomozók felügyeletében szivattyúzták ki és szűrték át az emésztőgödör tartalmát a szakemberek. 

A rendőrség lezárta az érintett utcát, oda csak a helyi lakosokat engedték be, miután lakcímkártyával igazolták magukat. A közvetlen szomszédok a megdöbbenéstől némán álltak az utcán és figyelték, ahogy a nyomozók dolgoztak, keresték az aszony maradványait. 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője nem sokkal déli 12 körül érkezett a helyszínre. Rövid sajtónyilatkozatot tett, miszerint egy 41 éves helyi férfi szombaton jelentette be a rendőrségen felesége eltűnését. A nő felkutatása érdekében folytatott adatgyűjtés során merült fel a megalapozott gyanú az idegenkezűségre. A férfit őrizetbe vették és a hétfői napon gyanúsítottként hallgatták ki, beismerő vallomást tett. Kezdeményezték előzetes letartóztatását. 

Baráth Attila alezredes a nyomozás érdekeire és kegyeleti okokra hivatkozva részleteket nem árult el, azt sem, hogy megtalálták-e már a holttestet, és az elkövető valóban feldarabolta-e azt, ahogy a faluban beszélik. Azt megerősítette, hogy a gyilkosságot veszekedés előzte meg. Mint mondta, minősítésről egyelőre korai beszélni, a férfit emberöléssel gyanúsítják. 

Nemesgörzsöny kicsi falu Pápa mellett. Gyakorlatilag mindenki ismer mindenkit. A falubeliek, akiket megkérdeztünk, azt mondták, Éva és a párja, Norbert 6-7 éve költözek ide. Négy gyereket nevelnek, az asszonynak két nagyobb fia van az előző kapcsolatából, a férfinak pedig két kiskorú lánya. Zárkózottan éltek, így azt sem tudják, mi lehetett köztük a fő konfliktusforrás, ami tragédiába korkollt.

Norbert korábban külföldön dolgozott, hentesként. Egy éve jött haza a családhoz, gyerekeit a távollétében is a felesége nevelte, gondozta. Éva egyik barátnője - kérte, nevét ne írjuk le - azt mondta, nagyon sokat veszekedtek, de mindig ki is békültek. Soha nem gondolták volna, hogy a férfi ilyen tettre képes. 

- Lehet valóságtartalma annak, amit a szomszédok beszélnek a darabolásról? - kérdeztük a nőt, aki csak annyit felelt, nem csak hogy lehet, a valóság ennél is durvább. 

- Szombaton Norbert még az aggódó férjet játszotta. Ő maga jelentette be a rendőrségen, hogy eltűnt a felesége. A nyomokat persze el kellett tüntetni. Hentes a tanult szakmája, ugye nem kell részletezzem? A ház körül rejtette el a maradványokat, azért kértek szippantós kocsit is a helyszínre a rendőrök - mondta egy idős férfi, aki jól ismerte a családot. 

Oláh Miklósné az egyik szemközti házban lakik. Az idős asszony vérfagyasztó részleteket árult el arról, milyen hideg vérrel gyilkolt, milyen szívtelen a szomszédja. 

- Pénteken éjszaka csinálhatta, amíg aludt a három gyerek. Aztán szombaton mindenkinek előadta, hogy este megállt egy idegen autó a házuk előtt, az Éva beszállt és azóta elérhetetlen. Még a kisboltban is kivetetett négy zsemlét a szokásos adagból, mivel a felesége lelépett. De hihetetlen volt. Az a nő nagyon dolgos asszony, a gyerekeiért élt, nem is volt ideje semmi másra - mesélte a szembeszomszéd. 

Szerinte horrorisztikus, ami történt és a férfi tökéletes érzéketlenségét mutatja. Míg a gyerekek aludtak, valamelyik melléképületben próbálta eltüntetni tettének bizonyítékát, felesége holttestét. 

- Ami nem égett el a kazánban, azt keresték az emésztőgödörben egész délelőtt a rendőrök - mondta a nő. Hozzátette, a férfi egész hétvégén úgy élte világát, mintha mi sem történt volna. Bevásárolt, vasárnap ebédet főzött a gyerekeknek. Azt, hogy mi történt hétfőn, aminek hatására megtört és lebukott a mesével, nem tudják. Az biztos, hogy hétfőn bilincsben vitték el. 

A férfi jelenleg őrizetben van, előzetes letartóztatásáról 72 órán belül kell döntenie a Veszprémi Járásbíróságnak. Úgy tudjuk, a gyermekek Pápára az apai nagymamához kerültek. 

Rendőrségi videó az őrizetbe vételről:

 

A bűnügyi osztályvezető nyilatkozata a helyszínen: