Hirdetés

Hónapok óta tervezhette a brutális gyilkosságot a nemesgörzsönyi hentes

2017. március 08., szerda 11:55 Írta:  Kategória: Exkluzív
Gyertyákkal emlékeznek a meggyilkolt asszonyra Gyertyákkal emlékeznek a meggyilkolt asszonyra A fotó a szerző felvétele

Vélhetően nem hirtelen felindulásból, hanem előre kitervelten követhette el a vérfagyasztó gyilkosságot B. Norbert. A nemesgörzsönyi hentes pénteken este ölte meg a feleségét, majd aznap éjjel a ház udvarán álló istállóban feldogozta. Az asszonnyal bizalmi vizsonyt ápoló ismerősei portálunknak szerdán arról beszéltek, hogy Éva rettegett a férfitól, aki folyamatosan szidalmazta és többször is megmondta neki, hogy megszabadul tőle: agyon fogja ütni.

Szerdán már csak a nemesgörzsönyi családi ház kerítésén sorakozó gyertyák, gyertyacsonkok, virágok emlékeztetnek arra - szörnyű bűncselekmény történt itt a napokban. A rendőrök, nyomozók kedden 14 órakor fejezték be a helyszíni szemlét. Nem tudni, hogy megtalálták-e az asszony maradványait, a szomszédok halottas kocsit nem láttak háznál. Úgy tudjuk, a férfi részletes beismerő vallomást tett, így azt jól tudták a nyomozók, helyszínelők, hol és mit kell keresniük. 

Szintén a szerdai napon pszichológus is érkezett a faluba. 

- A pszichológus mondta el a gyerekeknek, hogy mi történt az anyjukkal, persze részleteket nem, csak azt, hogy elment. A két kislány (11 és 10 évesek) közül a kisebbet, és a 14 éves fiút, aki Éva édes gyermeke, nagyon megviselték a történtek. Szintén a pszichológus segítségét kértük az iskolánál, ahová járnak a gyerekek. A tanulókkal a szakember elbeszélgetett arról, hogyan fogadják majd őket, amikor később visszajönnek, mit mondhatnak és mit nem, hogy további károkat ne okozzanak a lelki fejlődésükben  - mondta Tatai László polgármester. 

Hozzátette, a falut nagyon megrázták a történtek, amihez hasonló az egész országban ritka. Igaz, tíz évvel ezelőtt is volt emberölés a településen, akkor is egy férfi ölte meg a feleségét, de az messze nem volt ennyire vérfagyasztó...

Évát mindenki tisztelte, szerette, sőt csodálta a faluban. Azt mondják, Norbert korábbi feleségének elméje megbomlott, válásuk után a nő intézetbe került, a két kislányt, akik akkor 3-4 évesek voltak, el akarta venni a gyámhivatal az apától. Évával Mezőlakon ismerkedtek meg, összeházasodtak, hogy együtt maradhasson a család, a nő harcolt a gyerekekért, akiket édes gyermekeként a legnagyobb szeretetben nevelt. 

A férfitől viszont mindenki tartott, zárkózott, furcsa, kifejezetten kellemetlen embernek ismerték, akivel jobb tartani a távolságot. 

- Ha a Norbi otthon volt, a gyerekeim se szerettek átmenni játszani a lányokkal. Féltek tőle - mondta egy utcában lakó nő. 

A férfi évekig Hollandiában dolgoztt hentesként, ahol nem is keresett rosszul. Egy évvel ezelőtt, amikor végleg hazajött, a pénznek már nyoma sem volt. Azt is beszélik, hogy a piperkőc férfi sokat költött magára, testépítésre, és szerekre, kábítószerre is. Közben esze ágában nem volt újra elhelyezkedni. A család nehezen élt. Éva varrónőként dolgozott a helyi varrodában, de bármilyen alkalmi munkát elvállalt némi plusz pénzért, ha kellett, autóval vitte a főnökét ügyeket intézni, rendezvényeken szemétszedést vállalt, hogy el tudja tartani a családot. Míg a férfi otthon pihent, ő ment el az erdőre fáért, amit kiskocsin húzott haza, hogy tudjanak mivel fűteni. 

- A pénz miatt is sokat veszekedtek, mert annak az embernek csak igényei voltak, de dolgozni, azt nem akart. Meg aztán, még külföldön női is voltak. Úgy beszélt az Évával, mint a kapcájával, más már régen elhagyta volna. Előfordult, hogy meg is ütötte. Aztán jött a féltékenység is. Mindennek elmondta, amiért autóval persze fizetésért elvitte ide-oda a főnökét. Évi többször panaszolta, hogy azt mondta neki, úgyis megszabadul tőle, egyszer agyonüti - mesélte az asszony egyik falubéli bizalmas barátnője. 

Pénteken délután 3 órakor látták a nőt utoljára a helyi boltnál. Az után veszhettek össze, hogy onnan hazament. Norbert másnap állt elő a mesével, hogy este egy idegen autó megállt a házuk előtt, Éva beszállt és később már nem lehetett elérni. Ezt több okból is hihetetlennek tartotta mindenki. Mint mondják, a nő soha nem hagyta volna el a gyerekeket, hiszen értük élt, értük viselt el mindent. Azonkívül a faluban vannak térfigyelő kamerák, ami rögzítették volna az idegen autót, de ilyet nem láttak a visszanézett felvételeken. 

A gyilkosság és a test eltüntetése pénteken este, illetve éjszaka zajlott. Az egyik közeli szomszéd úgy tudja, Norbert azt vallotta, hogy akkora erővel ütötte meg, hogy rögtön meghalt, utána tüntette el a testet. A gyerekek a házban aludtak, kint "dolgozott" egész éjszaka az udvaron álló istállóban. 

- Neylonnal takart le mindent, hogy ne hagyjon nyomot, amit a végén elégetett, ahogy a szégény nő maradványait is, a kazánban. Csak utólag áll össze a kép, hogy hónapokkal ezelőtt, amikor az emésztőgödröt kiásta, talán már tervezhette, hiszen itt szabadult meg az utolsó nyomoktól - mondta a nő. 

A faluban többen is úgy vélik, a horrorisztikus gyilkosság kísértetiesen hasonlít a darnózseli hentes módszerére, akit decemberben első fokon bizonyítottság hiányában felmentett a Tatabányai Törvényszék. Van, aki úgy véli, Norbert másolhatta a tökéletesnek tűnő gyilkosságot, amiről azt gondolta, hogy megúszható.