Hirdetés

Előzetesben a nemesgörzsönyi hentes

2017. március 09., csütörtök 13:14 Írta:  Kategória: Exkluzív
Előzetesben a nemesgörzsönyi hentes A szerző felvétele

A Veszprémi Járásbíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte B. Norbertet, aki a megalapozott gyanú szerint megölte a feleségét. A napokban többször beszámoltunk róla, hogy a nemesgörzsönyi 41 éves hentes hidegvérrel végezte ki a párját, majd a maradványait hasonló módon tüntette el, mint a darnózseli hentes. 

B. Norbertet vezetőszáron kísérték a járásbíróság tárgyalójába. Az előzetes tárgyaláson megjelent a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt nyomozója és a bűnügyi osztályvezetője is - ami egyáltalán nem szokványos. A bíró percek alatt döntött a kényszerintézkedésről.

Megkeresésünkre a Veszprém Megyei Főügyészség közölte, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a férfi a Pápai Rendőrkapitányságon másnap hamis bejelentést tett, miszerint házastársa elment otthonról, és nem ad magáról életjelet. A körözési eljárásban felmerült bűncselekmény gyanúja miatt a rendőrség nyomozást rendelt el, melynek során az elkövetőt emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak a mai napon helyt adott, és  a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt a férfi előzetes letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte.