Hirdetés

Életveszélyes kutyatámadás Várpalotán - a szomszéd mentette meg a nő életét

2017. március 19., vasárnap 21:28 Írta:  Kategória: Exkluzív
Illusztráció Illusztráció Forrás: Internet

Életveszélyes állapotban került kórházba egy idős várpalotai nő, akit a minap megtámadott egy Staffordshire terrier kutya. A szívbeteg nő az életéért küzdött,  amit a másik utcában egy éppen a háza felújításán dolgozó férfi hallott meg. Azonnal a segítségére sietett. 

Portálunk úgy tudja, hogy 2016 májusában több alkalommal is kiszöktek a tulajdonos kutyái. Általában a közvetlen  szomszédok kertjébe jártak át, összeverekedtek az ottani ebekkel. A három nagytestű kutyát körforgószerűen kennelben, illetve pincében tartották, ingerszegény körülmények között. A szomszédok valamint az utcában élők több alkalommal jelezték a jegyzőnek, illetve a hivatalos szerveknek, hogy szerintük nem megfelelőek az állattartás szabályai,  a pincében tartott kutyák minden nap vonyítanak, ingerültek és agresszívek.  Többször szóltak a kutyák tulajdonosának is, de nem érdekelte, hogy a kutyái vadállatokká válnak. Arra is hiába kérték, hogy építsen komolyabb kerítést az alap nélküli hullámpalánál, hogy ne szökhessenek ki a kutyái.

Inotán az Aradi utcában lakók félnek ezektől az állatoktól

Szerdán, délután egy óra tájékában, a 65 év körüli hölgy éppen a kertben dolgozott, amikor észrevette a hét éves staffordshire szuka. Azonnal megindult a nő irányába, átugrotta a kerítést és kíméletlenül marcangolni kezdte a beteg nő arcát, fejét, valamint a két karját, amivel védekezett. 

Ebben a kennelben a három kutyából kettő mindig itt van, társuk addig a pincében

A merőleges utcában dolgozó férfi párja figyelt fel a sikoltozásra és a jajveszékelésre. Kérte a párját, hogy menjen át nézze meg, mi történik?! Amint a férfi a ház kerítéséhez ért, már látta, ahogy a kutya tiszta erőből rángatja a védtelen idős asszonyt. Átugrotta a kerítést, felkapott egy lapátot és a segítségre szoruló nő irányába szaladt, hogy a megvadult ebet leszedje róla. Amint a nő közelébe ért, a kutya felfigyelt rá, és visszaszaladt saját portáljára.

A szétmarcangolt nő csak annyit mondott, hogy ne nyúljon hozzá senki, mindene fáj, és hívjanak hozzá mentőt, mert nem akar meghalni - mesélte az egyik szomszédja. Hozzátette, a tíz éves fia sírva futott be a házba és szólt neki, hogy valami nagy baj lehet, mert egy néni kiabál és a földön fekszik. 

A helyszínre érkező mentők azonnal megkezdték a sérült ellátást, aki rengeteg vért veszített. Úgy tudjuk, az idős asszonyhoz pszichológus jár, mert nem tudja feldolgozni a történteket. A férje azt mondta, az asszony máig nem tud aludni, mert amint lehunyja szemét, újra látja ahogy fut vele szembe a kutya. Az idős hölgy maradandó sérüléseket szenvedett. Az orrát vissza kellett varrni, az arca is súlyosan megsérült, a két felkarját teljesen szétmarcangolta, a fejét szinte leskalpolta a megvadult állat.

Szabó Éva szerint ilyen esetekben hamar megtörténhet a tragédia

Szabó Éva, az Adj esélyt Civil Állatvédelmi csoport állatmentője szerint egy ingerszegény környezetben tartott kutya hajlamos lehet arra, hogy egy idő után "robbanjon", függetlenül a fajtájától.

A vallásos család minden tagja azért imádkozik, hogy a nő mielőbb felépüljön. Férje szeretné, ha a férfi, aki megmentette feleségét, a bátorságáért kitüntetnék. Megkeresésünkre a rendőrség sajtóosztálya annyit közölt, hogy a Várpalotai Rendőrkapitányságon testi sértés vétség miatt indult büntetőeljárás. A staffordshire terriert jelenleg a várpalotai gyepmesteri telepen karanténban megfigyelés alatt tartják. Ha megállapítást nyer, hogy az emberekre veszélyes, valószínűleg elaltatják.