Egy félidőig bírta a Veszprém, aztán jött a Barca henger

2017. február 11., szombat 20:31 Írta:  Kategória: Sport
Egy félidőig bírta a Veszprém, aztán jött a Barca henger Fotó: handballveszprem.hu

25:22-re a Barcelona nyerte a Bajnokok Ligája csoportmérkőzését Veszprémben. A Telekom kiválóan kezdett, egy gólos előnnyel zárta az első félidőt, a második játékrészben azonban kifulladt a csapat, sorra maradtak ki a ziccerek.

30 percen keresztül bírta a Telekom Veszprém a katalán tempót. Bár nem sikerült jelentősebb előnyre szert tenni, de Nagy László és Gajic és Chema találtaival stabilan tartotta magát a csapat. A kapuban Mikler sorra védte a Barca bombákat. Ennek köszönhetően egy gólos hazai előnnyel kezdhettük a második félidőt. 

A Barcelona azonban kapust cserélt, de Vargast Ristovski váltotta, aki ellen a veszprémi lövések hatástalannak biozonyultak. Kiril Lazarov is remekül lépett be a játékba és kétszer a veszprémiek hálójába bombázott, miközben a hazai kísérletek sorra kimaradtak. 

Telekom Veszprém - FC Barcelona Lassa 22:25 (14:13)

Telekom Veszprém: Mikler, Alilovic – Gulyás, Iváncsik, Scuch, Ilic 2, Gajic 6 (3), Nilsson, Nagy 6, Ugalde 1, Marguc 1, Chema 3, Terzic, Sulic 2, Lékai 1

FC Barcelona Lassa: de Vargas, Ristovski – Noddesbo, Tomas 3, Entrerrios 2, Sorhaindo, Anderson 4, Bengoechea, Rivera 5 (2), N’Guessan 2, Syprzak 2, Mem 2, Morros, Jícha, Jallouz 3, Lazarov 2

Hétméteres: 5/3 ill., 2/2

Kiállítás: 8 perc ill., 12 perc

Xavi Sabaté: Gratulálok a Barcelonának, és sok sikert kívánok nekik a jövőben. Az első félidőben a védekezésünk jó volt, Mikler fantasztikusan védett és szép indítás gólokat tudtunk lőni. A második félidőben nem tudtuk tartani a szintet. Kulcsjátékosaink sérültek régóta, mint Palmarsson és Sliskovic. Nehéz így tehermentesíteni Nagy Lacit és Momir Ilicet. Ez van, tovább kell dolgoznunk. Ristovski volt a kulcs a meccsen, beállt és tiszta ziccereket, valamint büntetőt is fogott. Ez sok egy ilyen jó csapat ellen, mint a Barcelona.

Xavier Pascual: Először is gratulálok a Veszprémnek, szenzációs itt játszani ebben az arénában és nem könnyű nyerni. Büszke vagyok a csapatomra. Véleményem szerint megérdemeltük a győzelmet. Az első félidőben lerohant minket a Veszprém és gyorsindítás gólokat szereztek sorban. A második félidőben ezt meg tudtuk akadályozni. Ristovski szenzációs volt. Tudtuk, hogy a Veszprémnek sok sérültje van, ezt próbáltuk kihasználni. Örülök a győzelemnek, újabb két pontot gyűjtöttünk.