Kiélezett harcban győzött a Veszprém

2017. február 16., csütörtök 11:31 Írta:  Omega Hírek/Handball Veszprém Kategória: Sport

Kétgólos, 27-25 arányú győzelmet aratott a Telekom Veszprém a német THW Kiel otthonában szerdán. Bár a mérkőzés elején még 5 góllal a hazaiak vezettek, Illic és Nagy gólsorozatával bebiztosította győzelmét a Veszprém.

Az első félidő végén 15-15 volt állás. A második félidőben Alilovicot Mikler váltotta a kapuban, három védése után előnyre tettek szert a bakonyiak. A Kiel azonban nem hagyta nagyon ellépni a Veszprémet. Végül feljöttek a hazaiak egy gólos különbségre, de Illic az utolsó percben beállította a 27-25-ös végeredményt.

THW Kiel: Wolff – Duvnjak 2, Toft Hansen 1, Lackovic, Sprenger, Dissinger 1, Wiencek 6, Ekberg 7 (4), Zeitz 2, Dahmke 1, Brozovic, Vujin 2, Bilyk 3, Nilsson, Santos

Telekom Veszprém: Mikler, Alilovic – Gulyás 1, Iváncsik 2, Schuch, Ilic 7 (2), Gajic 1, Nilsson 1, Nagy 6, Ugalde 1, Marguc, Chema, Terzic, Blagotinsek, Sulic 2, Lékai 6

Hétméteres: 5/4 ill. 4/2

Kiállítás: 2 perc ill. 10 perc

Xavi Sabaté: Fantasztikus volt ebben a hangulatban játszani, itt a Sparkassen Arénában, egy olyan lenyűgöző csapat ellen, mint a Kiel, amelynek nagyszerű edzője van. Megérdemelt győzelmet arattunk, nagyon okosan és jól játszottunk. Változtattunk néhány dolgon, főként védekezésben. Igazi csapatként működtünk. Lékai jól szervezte a játékot, míg Ilic és Nagy topformában játszott. De a győzelmünk kulcsa a mai napon mégis a csapatmunka volt, amelyből mindenki kivette a részét. Gulyás magas szinten játszva helyettesítette Nagy Lászlót, amikor kellett. Blagotinsek szintén remekül dolgozott, de még időre van szüksége, hogy még nagyobb szerep hárulhasson rá. Nem kétséges, hogy nagyon fontos játékosa lesz a jövőben ennek a csapatnak. Mindenki tudja, hogy problémáink vannak, hiszen sok a sérültünk, éppen ezért okosan kell játszanunk, akárcsak ma. Amikor kell, futunk, amikor kell, lassítjuk a játékot, mivel sajnos Sliskovic és Palmarsson szinte alig szerepelt eddig ebben a szezonban, így csak egy balátlövőnk van, aki támadásban és védekezésben egyaránt bevethető. Szeretnék gratulálni a csapatomnak. Ha én vagyok a felelős a vereségekért, akkor én vagyok a felelős a győzelmekért is.

Alfred Gislason: Gratulálok Xavinak és a Veszprémnek. Úgy érzem, végül megérdemelt győzelmet aratott a vendégcsapat. Jól kezdtük a meccset, de a Veszprém visszajött. Hiába volt jó az elején a védekezésünk, később nem tudtuk kellő mértékben megállítani a támadásaikat. Az első félidő végén túl sok hibát vétettünk, sok labdát adtunk el, így ahelyett hogy előnnyel mentünk volna a szünetre, döntetlen volt az állás. Emiatt csalódott voltam. A második játékrészben próbáltunk javulni, de túl sok tiszta helyzetet hibáztunk el, Mikler remekül védett. A Veszprém a meccs végéig vezetni tudott. Nagyon tapasztalt csapat az övék, így meg tudták tartani az előnyüket.