Hirdetés

A korábbi években a reptéri parkolás díjszabása valóban borsos volt, ami az utasokat arra kényszerítette, hogy az olcsóbb tömegközlekedést vagy akár a taxizást válasszák. Szerencsére mára ez megváltozni látszik, hiszen a Budapest Airport vezetősége sokat tett azért, hogy szívesen érkezzünk saját gépkocsival a reptérre.

Végre itt az igazi tavasz, és levethetjük a hónapokon át viselt meleg rétegeket. Búcsút inthetünk a bundának, kabátnak, hatalmas pulóvereknek, és a hosszadalmas reggeli öltözködésnek. Az idei tavasz nagyon friss, lendületes, és nőiesen szép darabokkal jelentkezik, a szakértők szerint rég volt ilyen lágyan fenimin a divat.

Hatalmas léket vágtak a Balatonba a szervezők az ábrahámhegyi strandon. Az idősektől a fiatalokig mindenki részt vett a rendezvényen. 

Február 15-én vág neki a Balatonnak Judit, Anna és Dóri. A Balaton kerülete több mint 200 kilométer, de mivel nem tudnak mindig a part mentén haladni, ezért 220-230 kilométerrel kalkulálnak.

Teljesen lecsupaszította valaki azt az öreg fát, amin Balatonalmádi híres mókusa, Black Tail lakott - tudta meg az Omega Hírek. Egy helyi lakos portálunknak azt mondta, a védett állat egészen szelíd, a környéken élők nagy kedvence. Elképzelni sem tudják, mi lesz vele most, hogy szinte az összes ágat levágta valaki arról a fáról, amin lakott. 

Páratlan szépségű természeti képződményeket alkotott a szél és a hideg a Balatonnál. A meg vékony jégtáblák kisebb darabokra törtek és feltorlódtak a parton, csodaszép jégszobrokat hozva létre. Fotóink Balatonalmádiban, és Balatonkenesén készültek. 

Veszprém belvárosában található a Kultúrmacska Kávéház, az a hely, ahol a kávézó dizájnját nem a falra festett képek, hanem leginkább a cicák formálják, ráadásul nem is akármilyen cicák. 

Téli szezonnyitót tartott szombaton Balatonlellén a balatoni borászokat és vendéglátókat tömörítő Balatoni Kör. A műjégpályán egy borkarácsonyfát is felállítottak. A rendezvényen először lehetett megkóstolni az idei BalatonBor jelölteket.

Műjégpályát nyitott Balatonlellén a helyi yachtklub. A 200 négyzetméter alapterületű korcsolyapályát közvetlenül a parton alakították ki. Az első vendégek ingyen kipróbálhatták.

Ajándékozni jó dolog, de egy komolyabb ajándékra néha már nem marad keret vagy energia – a karácsonyi képeslap lehet a mentőöv ezekben az esetekben.